Kukkakaalikeitto tilliöljyllä

tiistai 29. marraskuuta 2011


Maailma tuntuu olevan pullollaan raaka-aineita, joita rakastan. Kukkakaali on ehdottomasti yksi niistä ja kun Luomulaatikosta löytyi perjantaina kukkakaalia, alkuruoka oli helposti hanskassa. Ohje löytyi näppärästi uudesta Glorian Ruoka & Viini-lehdestä. 
Pitkästä aikaa yritin tehdä ruoan tismalleen ohjeen mukaan, mutta tälläkään kertaa en siihen aivan kyennyt. Aineksissa ei mainittu suolaa laisinkaan, mutta itse lisäsin sekä keittoon että tilliöljyyn. Kun luin ohjeen äsken uudestaan, huomasin suolan mainittavan sentään itse ohjeistuksessa.
Jos tämä kukkakaalikeitto ei houkuttele, vilkaise nämäkin vaihtoehdot.

Kukkakaalikeitto:


1 kukkakaali (500g)
2 perunaa
1 purjo (250g)
1 l vettä
3 rkl kasvisfondia tai 2 kuutiota kasvislientä
15 g voita
1 dl kuohukermaa
suolaa

Tilliöljy:

1 puntti tuoretta tilliä
1,5 dl oliiviöljyä

  • huuhtele kukkakaali ja irrota nuput
  • kuori ja kuutioi perunat soppakokoisiksi
  • halkaise purjo, huuhdo se ja leikkaa varsi 3 cm:n pätkiksi. Jätä kovat, vihreät lehdet käyttämättä.
  • laita voimakas kasvisliemi kuumenemaan kattilaan
  • kuumenna voi paistinpannussa ja kuullota perunoita ja purjoa pannulla muutama minuutti
  • laita perunat ja purjo kiehuvaan kasvisliemeen, anna kiehua 5 min
  • lisää kukkakaali ja keitä noin 15 min
  • kokeile kypsyys haarukalla
  • sillä välin kun vihannekset kiehuvat, vaahdota kerma
  • tee myös tilliöljy: hienonna tilli ja aja se ja öljy sauvasekoittimella tasaiseksi.
  • valuta kasvikset ja ota liemi talteen
  • soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi
  • lisää lientä vähitellen, kunnes keiton koostumus on sopiva
  • kääntele kermavaahto kuumaan keittoon juuri ennen tarjoamista
  • tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa
  • annostele lautasille ja valuta tilliöljyä päälle

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.