Mies teki perjantaina ensimmäistä kertaa tätä kasvismureketta ja se sopi yhtä hyvin sekä karitsankyljysten että falafelien kaveriksi. Jälleen kerran tuli löydettyä jotain hyvää, mikä jää repertuaarimme. Tällä munakoisomurekkeella saa loistavaa vaihtelua perinteisen perunan sijaan! Tämä annos on jo puolitettu, mutta siitä riittää silti heittämällä 4-6 henkilölle.
Munakoisomureke (Risotto ja panna cotta - kirjasta)
500 g munakoisoja
500 g perunoita kuorineen
½ sipuli
oliiviöljyä
50 g parmesanraastetta
meiramia tai oreganoa
1 kananmuna
suolaa, mustapippuria
korppujauhoja vuoan jauhotukseen
- leikkaa munakoisot kuutioiksi ja ripottele niiden päälle suolaa
- anna munakoisojen itkeä puolisen tuntia ja pyyhi sen jälkeen kuutiot kuiviksi
- laita perunat kiehumaan
- leikkaa sipuli hienoksi ja kuullota öljyssä
- lisää munakoisot joukkoon ja kypsennä kunnes neste on haihtunut
- hienonna sipuli ja munakoisot joko leikkuulaudalla hienoksi tai soseuta ne sauvasekoittimella
- kuori perunat ja survo ne muusiksi
- yhdistä perunasose ja munakoisot, lisää juustoraaste, muna ja mausteet
- lusikoi seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan
- ripottele vielä pinnalle korppujauhoja ja paista puolisen tuntia 180 asteessa
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.