Perjantaina söimme katalonialaista kanaa picadalla. Ruoassa oli häivähdys molea, mutta ei vastaavaa tulisuutta. Eilen puolestaan söimme uutta herkkuruokaani, Pipsa Hurmerinnan kurpitsa-chilipataa. Pata oli erinomaista ja vielä parempaa siitä saa, kun lisää pähkinöitä tai manteleita, jotta pata ei muistuta liikaa vauvan soseruokaa. Tämä pata sopii täydellisesti kylmän vapaapäivän iloksi ja piristykseksi. Tänään puolestaan uunissa hautuu poro-ossobucco, johon päädyimme siitä yksinkertaisesta syystä, että tarvitsemme tilaa pakastimeemme ja poronpotkahan sieltä löytyi. Isän ampuma hirvenliha ottaa sieltä paikkansa.
Välillä ruoan keksiminen ja kehitteleminen tuskastuttaa, kun verensokerit ovat jo ehtineet pudota pakkasen puolelle. Siinä kohti ei auta muuta kuin syödä hapankorppuja ja toivoa miehen tekevän ruoan.
Kurpitsa-chilipata |
Kanaa picada |
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.