Kanaa thaimaalaisittain

tiistai 8. marraskuuta 2011



Lihakiintiö alkaa taas vähäksi aikaa olla täynnä, mutta naputtelin yhden simppelin ruoan arjen iloksi. Kun pilkkoo kaikki ainekset valmiiksi ja kaikki kastikepurkitkin ovat esillä, tämän ruoan valmistaminen ei kovin kauan kestä. Ruoan voi yhtä hyvin tarjoilla niin riisin kuin nuudelinkin kera.


Kanaa cashewpähkinöiden kera (Gordon Ramsay: Maailma keittiössä)

2-4 luutonta ja nahatonta broilerin rintafileetä
suolaa, pippuria
2 rkl kasvis- tai maapähkinäöljyä
50 g cashewpähkinöitä
1 sipuli suikaloituna
2  valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 -2 punaista chiliä hienonnettuna
ripaus kuivattua chilirouhetta antamaan lisäpotkua
3 kevätsipulia tai 1-2 dl purjoa suikaloituna
1 ½ rkl kalakastiketta
1 rkl soijakastiketta
ripaus sokeria tai loraus hunajaa

- pane kananpalat kulhoon ja maista suolalla ja pippurilla
- kuumenna öljy pannussa  ja lisää cashewpähkinät
- paista pähkinät kullankeltaisiksi ja nosta öljystä reikäkauhalla, siirrä sivuun
- lisää sipulit öljyyn ja paista 3-4 minuuttia
- lisää kuivattu chili ja broilerinpalat
- paista, kunnes liha on valkeaa
- lisää purjo tai kevätsipuli, kalakastike, soija ja sokeri
- paista vielä minuutin verran
 -sekoita tuore chili ja pähkinät joukkoon
- tarjoa jasmiiniriisin kera

Vinkki! Jotta tiedät minkä vahvuinen chili on, leikkaa kärjestä pieni pala ja maista. Jos chili on mietoa, älä poista chilin siemeniä ja saat chilistä huomattavasti paremman potkun ruokaan.

* * *

Kokeile myös:
- kanaa intialaisittain
- tamarindikanaa vietnamilaisittain
- meksikolainen mole



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.