Kanaa cashewpähkinöiden kera (Gordon Ramsay: Maailma keittiössä)
2-4 luutonta ja nahatonta broilerin rintafileetä
suolaa, pippuria
2 rkl kasvis- tai maapähkinäöljyä
50 g cashewpähkinöitä
1 sipuli suikaloituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 -2 punaista chiliä hienonnettuna
ripaus kuivattua chilirouhetta antamaan lisäpotkua
3 kevätsipulia tai 1-2 dl purjoa suikaloituna
1 ½ rkl kalakastiketta
1 rkl soijakastiketta
ripaus sokeria tai loraus hunajaa
- pane kananpalat kulhoon ja maista suolalla ja pippurilla
- kuumenna öljy pannussa ja lisää cashewpähkinät
- paista pähkinät kullankeltaisiksi ja nosta öljystä reikäkauhalla, siirrä sivuun
- lisää sipulit öljyyn ja paista 3-4 minuuttia
- lisää kuivattu chili ja broilerinpalat
- paista, kunnes liha on valkeaa
- lisää purjo tai kevätsipuli, kalakastike, soija ja sokeri
- paista vielä minuutin verran
-sekoita tuore chili ja pähkinät joukkoon
- tarjoa jasmiiniriisin kera
Vinkki! Jotta tiedät minkä vahvuinen chili on, leikkaa kärjestä pieni pala ja maista. Jos chili on mietoa, älä poista chilin siemeniä ja saat chilistä huomattavasti paremman potkun ruokaan.
* * *
Kokeile myös:
- kanaa intialaisittain
- tamarindikanaa vietnamilaisittain
- meksikolainen mole
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.