Kurpitsapasta

tiistai 22. marraskuuta 2011

Pojat tuumasivat tänään töissä, että syön aina jotain ihmeellistä ruokaa. Tai erikoista. No, ei pidä paikkaansa. Tämän helpommaksi ei pastan tekeminen juurikaan tule.


Kurpitsapasta

oliiviöljyä paistamiseen
500 g kurpitsaa kuorittuna ja paloiteltuna
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa, mustapippuria
(timjamia, rosmariinia)
homejuustoa paloiteltuna
pähkinöitä murskattuna
pastaa

  • paista kurpitsat kypsäksi oliiviöljyssä pannulla (voit kypsentää kurpitsat myös uunissa)
  • paista kurpitsat melkein kypsäksi ja lisää sipulit joukkoon. Älä siis paista sipuleita ensimmäisenä, jotteivat ne pala. Kurpitsoiden kypsyminen kestää 15-30 minuuttia, koosta riippuen.
  • laita pastavesi kiehumaan, mausta vesi suolalla ja keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi
  • lisää homejuusto ja pähkinät kurpitsan joukkoon, halutessasi voit lisätä myös kasvislientä tai pastan keitinlientä
  • maista ja mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä
  • sekoita pasta ja kurpitsaseos keskenään
  • jos pasta vaikuttaa liian kuivalta, lisää vielä pastan keitinlientä

Vinkki! Jos pastakastikkeeseen ei tule juurikaan nestettä, pastaa ei kannata joka kerta "pilata" kermalla. Kerman sijaan suosittelen kokeilemaan pastan keitinlientä, kasvislientä ja oliiviöljyä ruoan notkeuttamiseksi. Yhtä lailla tähänkin ohjeeseen voisi lisätä valkoviiniä kurpitsoiden kypsennysvaiheessa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.