Lukuhetki

tiistai 22. marraskuuta 2011

Huomenna vietetään kansallista lukuhetkeä, johon jokaisen meistä on helppo ottaa osaa lukemalla kirjaa viidentoista minuutin ajan. Kampanjan tavoite on lukuharrastuksen tukeminen ja siihen motivoiminen. Voit lukea itsellesi tai jollekin toiselle.

Minulle lukemaan oppiminen tuotti aikoinaan suurta tuskaa ja kun vihdoin opin lukemaan, luin sujuvasti oikealta vasemmalle. Isän ja äidin riemu oli varmasti suuri, kun vihdoin opin lukemaan vasemmalta oikealle. Ja hyvin opinkin! Sen jälkeen istuin koulussa kuin liimattuna kirjojen ääressä ja sain lukea, mitä kirjoja halusin, muiden opetellessa sujuvaa lukemista.

Kirjat ovat välillä unohtuneet pitkäksikin ajaksi, mutta palaan aina niiden pariin enkä päästä läheisiänikään helpolla - ostan kirjoja lahjaksi. Halusivatpa tai eivät. Toivon, että sinäkin huomenna ja sitä seuraavina päivinä ja viikkoina tartut kirjaan. Yhtä innokkaasti kuin veljenpoikani omiin kirjoihinsa. Hetkeksi.
Osalle meistä lukutaito on jo itsestäänselvyys, mutta joissakin kehitysmaissa lukutaitoisia on vain 50 % väestöstä. Jos haluat antaa osasi hyväntekeväisyyteen, tässä olisi yksi tapa auttaa kehitysmaan lapsia.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.