Nuudeleita Wagamaman tyyliin

keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Olen syönyt tähän mennessä elämäni parhaan wokin Dublinissa Wagamamassa. Kyseessä on maailmanlaajuinen nuudelibaari, jossa ruoka tehdään tuoreista raaka-aineista ja nopeasti. Dublinin ravintola-baari oli hyvin pelkistetty sisustukseltaan, mutta tunnelma oli katossa niin keittiön kuin salinkin puolella. Ulkomaille asti ei tarvitse päästä saadakseen hyvää nuudelia, sillä mies on ostanut kotiin pari Wagamaman keittokirjaa ja sen anneista päästiin tänään jälleen nauttimaan.

Katkarapu- ja kananuudelit kahdelle

100 g muna- tai vehnänuudeleita
1 rkl kasvisöljyä
1 rkl salottisipulia puolikuiksi leikattuna
3 cm:n pala inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
100 g kanaa suikaleina tai jauhelihana
100 g katkarapuja
100 g kiinankaalia hienoksi suikaloituna
100 g vesikastanjoita pilkottuna
1 kananmuna kevyesti vatkattuna ja suolalla maustettuna
1 rkl curryjauhetta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl miriniä
1 rkl sokeria
kourallinen pavunituja
2 rkl osterikastiketta
2 tl seesamiöljyä
2 kevätsipulia ohuina suikaleina

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

Kuumenna öljy kuumassa wokissa ja pikapaista salottisipulia, inkivääriä ja valkosipulia minuutin ajan. Lisää kana, katkaravut, kiinankaali ja vesikastanjat ja paista pari minuuttia. Lisää kananmuna ja sekoittele sitä muiden ainesten joukkoon puolisen minuuttia.
Lisää curry, soija, mirin, sokeri, nuudelit ja pavunidut ja sekoita aineksia minuutin ajan, jotta seos kuumenee kauttaaltaan. Hämmennä joukkoon vielä osterikastike ja seesamiöljy. Lisää kevätsipuli päälle juuri ennen tarjoilua.

Vinkki! Jos et löydä mirinkastiketta kaupasta, voit käyttää tilalla sherryä tai sakea, johon on lisätty sokeria.
Vesikastanjoiden tilalle kannattaa laittaa jotain rapeaa, kuten retikkaa tai pähkinöitä, jotta ruoassa on jonkinlaista purutuntumaa. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.