Kesäinen avokadoherkku

maanantai 17. toukokuuta 2010

Herkuttelin jälleen eilen avokadolla ja katkaravuilla. En muista enää, missä törmäsin tähän ohjeeseen, mutta loistava löytö kerta kaikkiaan enkä ole vielä ehtinyt kyllästymään. Annos maistuu joka kerta erilaiselle, sillä usein jokin ainesosa vaihtuu tai puuttuu kaapista.

Tomaatilla ja katkaravuilla täytetyt avokadot

yksi avokado jokaiselle ruokailijalle
1-2 tomaattia pieneksi paloiteltuna
pari desiä katkarapuja
suolaa, pippuria
limen tai sitruunan mehua
korianteria tai basilikaa
valkoviinietikkaa
oliiviöljyä

Halkaise avokadot ja poista kivi. Sivele pintaa limellä tai sitruunalla, jotta pinta ei tummu. Yhdistä tomaatit, katkaravut ja mausta yrteillä ja viinietikalla. Lisää suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä oman maun mukaan.

Halutessasi voit kovertaa avokadon lihan irti kuorestaan ja paloitella sen tomaattiseokseen. Annostele seos takasin avokadon kuoreen ja laita tarjolle.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.