Pizzaperjantai

lauantai 8. toukokuuta 2010


Söin tänään oikeasti illalliseksi kanaa. Niillä, joilla oli pizzapäivä, toivon suuhun eksyneen itse tehtyä läpyskää. Itse söin pizzaa viimeksi eilen, koska jääkaapissa oli sopivasti kaikenlaisia tähteitä. Tästä ei kuitenkaan pidä olettaa, että pizza olisi jotenkin vähäpätöinen ruoka. Ei suinkaan, rakastan pizzaa. Kunhan se on oikein tehty. Rapea pohja ja yksinkertaisen selkeät täytteet.Tai sitten ei. Joskus tekee mieli rasvaista ja juustoista versiota.

Oma suosikkini ei todellakaan ole tonnikala-jauhelihapizza, mutta asteen verran erikoinen ehkä kuitenkin. Paras pizza mielestäni on tällä hetkellä peruna-rosmariinipizza. Kärkikastiin kuuluvat myös pizzat, joissa on kesäkurpitsaa ja pinjansiemeniä tai viinirypäleitä ja sinihomejuustoa. Ravintolassa valitsen aina suolaisimman vaihtoehdon eli kylmäsavulohipizzan, jonka kylkeen sopii enemmän kuin hyvin kaprikset, punasipuli ja rucola. Jos sinulla on oma suosikki, joka ei kuulu tavanomaisimpiin, olisi kiva kuulla siitä. Mikäs sen mukavampaa kuin kokeilla uusia makuja. Tässä pari karkeaa ohjetta pizzan tekoon, oletan jokaisen osaavan pohjan leipomisen ja kastikkeen hauduttamisen ilman tarkempaa ohjetta.

Pizzapohja:
500 g durum-vehnäjauhoja
3-4 dl vettä
puolipussia tai vähän reilu kuivahiivaa
1 rkl hunajaa
suolaa maun mukaan
loraus oliiviöljyä

Tomaattikastike:
1 tlk luomutomaattimurskaa
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
yrttejä (timjami, basilika, oregano, rosmariini,salvia)
ripaus sokeria
loraus oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Peruna-rosmariinipizza:                          
perunaa erittäin ohuina viipaleina        
tuoretta rosmariinia
valkosipulia ohuina viipaleina
punasipulia ohuina viipaleina
oliiviöljyä pintaan
Huom! Tähän pizzaan ei tule pohjalle tomaattikastiketta, mutta voit halutessasi levittää hieman pestoa taikinan päälle ennen täytteitä.

Kesäkurpitsapizza:
tomaattikastiketta
kesäkurpitsaa ohuina suikaleina
valkosipulia ohuina viipaleina
pinjansiemeniä




Viinirypälepizza:
tomaattikastiketta
viinirypäleitä halkaistuina
Gorgonzolaa tai muuta sinihomejuustoa
tuoretta rosmariinia

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.