Fetalla ja pähkinöillä täytetyt kaalikääryleet

tiistai 11. toukokuuta 2010

Loistava löytö tuli eteen uusimmasta Glorian Ruoka&Viini- lehdestä. Nimittäin kasvistäytteiset kaalikääryleet! Herkkua. Maistuu varmasti raavaammallekin miehelle.

12-15 kääryleeseen tarvitset:
1 iso varhais- tai savoijinkaali
suolaa, vettä

Täyte:
4 dl keitettyjä kikherneitä
½ dl pähkinöitä (hassel-, pistaasi-, saksan-pistaasi)
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 salottisipuli hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
200 g fetaa murusteltuna
suolaa tarvittaessa
mustapippuria maun mukaan
2 rkl hienonnettua oreganoa
1 rkl hunajaa

Voiteluun:
siirappia
(keitinlientä)
öljyä tai voita

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Irrota kaalista lehdet ja keitä niitä pari minuuttia kattilassa. Nosta lehdet pyyhkeen päälle kuivumaan. Voit halutessasi säästää keitinvettä kääryleiden valelua varten.
Valmista täyte paahtamalla ensin pähkinöitä kuivalla pannulla. Anna niiden jäähtyä. Kuullota hienonnetut sipulit pannussa öljyssä. Soseuta osa kikherneistä karkeaksi tahnaksi, sekaan saa jäädä sattumia. (Itse en soseuttanut herneitä lainkaan.) Lisää loput herneet, feta, mausteet, pähkinät ja hunaja tahnaan.
Levitä kaalinlehdet työlaudalle lehdenkanta itseesi päin. Nosta lehdelle noin 1 rkl täytettä ja kääri lehdet napakoiksi rulliksi. Nosta kääryleet voideltuun vuokaan tiiviisti vierekkäin.  Valuta siirappi kääryleille ja lisää muutama voinokare tai oliiviöljyä päälle. Kypsennä kääryleitä uunissa noin puoli tuntia. Valele kääryleitä keitinliemellä ja siirapilla muutaman kerran kypsymisen aikana.
Tarjoile kääryleet bulgurin kanssa.

Bulgur:

4 dl bulguria
8 dl kasvislientä
½ dl oliiviöljyä
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
suolaa, pippuria, sokeria
1 tl jauhettua paprikaa
½ tl cayennenpippuria
2 rk sitruunanmehua
2 dl hienonnettuja yrttejä (minttua, persiljaa, korianteria)

Keitä bulgurit pakkauksen ohjeen. Bulgurin kypsyessä viipaloi sipulit ohuiksi suikaleiksi. Lisää mausteet ja mehu sipulien joukkoon. Anna maustua hetken aikaa.
Lisää oliiviöljy bulguriin ja sekoita. Yhdistä sipulit, yrtit ja bulgur.
Kääryleiden ja bulgurin kanssa voit halutessasi tarjota tsatsikia.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.