Nokkospesto

sunnuntai 23. toukokuuta 2010


Innostuin ensimmäistä kertaa nokkosista tänä keväänä. Törmäsin nokkosiin niin netissä kuin naistenlehdissäkin, joten oli aivan pakko kokeilla niitä. Äiti kertoi tehneensä nokkosista aikoinaan lettuja ja sämpylöitä, mutta muistini ei valitettavasti ulottunut niin pitkälle. Perinteisten lettujen ja keittojen sijaan tein pestoa, johon laitoin nokkosten lisäksi myös voikukanlehtiä. Joissakin ohjeissa nokkoset oli vain huuhdeltu ja lingottu kuivaksi, mutta itse päädyin ryöppäämään ne nopeasti. Aivan kuten voikukatkin. Äkkiseltäään voikukat ja nokkoset eivät kuulosta kovin herkulta, mutta pestosta tuli erittäin hyvää. Peston ohjeen löydät täältä, basilikan tilalle laitat vain nokkosia.



Miehen soseuttaessa pestoa, minä heitin tähdeperunat pannulle ja valmistin meille maanantain lounaalle salaatit. Lounasboxiin päätyi:
- keltaisia ja punaisia tomaatteja
- rucolaa
- salaattia
- nokkospestolla maustettuja paistettuja perunoita
- pinjansiemeniä
- keitettyjä kananmunia

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.