Taidetta ja ruokaa Näsilinnassa

maanantai 26. lokakuuta 2015

Tampereen Näsinpuistossa sijaitsee upea rakennus puistoineen, Milavida eli Näsilinna. Milavida on rakennuksena entuudestaan tuttu, sillä olen vieraillut siellä pariin otteeseen museoiden yön aikaan. Rakennus on aina ollut upea, mutta erittäin huonossa kunnossa. Onneksi Tampereen kaupunki päätyi kunnostamaan Milavidan entiseen loistoonsa ja nyt rakennuksesta voi nauttia niin ulkona kuin sisälläkin. Rakennuksessa sijaitsee ravintolan ja kahvilan lisäksi myös museo, jossa pääsee kiinni niin talon, sen vanhojen omistajien kuin Tampereenkin historiaan.

Koska tarinat ja historian havina ovat mieleeni, halusin tutustua museoon viikonloppuna opaskierroksen muodossa. Loistava idea sadepäivän iloksi ja suosittelen kaikille visiittiä museoon! Näin talviaikaan museo on avoinna vain perjantaista sunnuntaihin ja opaskierroksia järjestetään lauantaisin ja sunnuntaisin. Mikäli opaskierrokselle ei ehdi mukaan, von Nottbeckien tarinaan voi tutustua myös ääniopastuksen kautta.

Ranskassa teetetyssä astiastossa on suvun vaakuna. Wilhelm ja Constance von Nottbeck ottivat Milavidassa vastaan mm. Venäjän keisarin Aleksanteri II:n. 


Perheen kirjeenvaihtoon voi tutustua kuuntelemalla kirjeitä. 
Lintuhäkin mallinen soittorasia lasten huoneessa.


Perusnäyttelyn lisäksi museossa on esillä myös vaihtuva näyttely ja juuri nyt voi ihailla Salvatore Ferragamon kenkiä. 

Sain kutsun lähteä tutustumaan Näsilinnan ravintola von Nottbeckin uuteen ruokalistaan bloggareiden kesken ja lähdin innolla mukaan. Viime viikolla samaan pöytään istuivat lisäkseni myös Emmi, Janica, Ida, Maj, Anna, Annukka, Jani, Santeri ja ravintolan ruoasta vastaava Silvia. Näin jälkikäteen on helppo todeta, että parhaimman elämyksen ruoasta ja rakennuksesta saisi tutustumalla ensin museoon, mutta meneehän se näin osissakin. Kun on nähnyt puitteet ja tutustunut Milavidan historiaan, on helppo ymmärtää miksi ravintolassa tarjoillaan hyvinkin klassisia annoksia. Ei sinne muunlainen ruoka sopisikaan.


Nautin ensimmäiseksi ruokalajiksi Camembert-keiton, jossa oli itse liemen lisäksi mukana myös yrttileivitetty Camembert-pala. Annos oli hyvää, mutta juusto olisi voinut maistua vieläkin enemmän. Ja syystuulissa toivoisin keiton olevan todella lämmintä. 


Pääruoaksi valitsin sitrus-pähkinäkuorrutettua nieriää sabayon-kastikkeella. Lisukkeena oli fenkolipyreetä, täytettyä kesäkurpitsaa ja punajuuriconfitia. Kalaa oli lautasella jäätävä määrä. Huomattavasti enemmän kuin yleisen annoskoon 150-200 g verran. Ihmettelin tätä vieressä istuvalla Silviallekin ja hän kertoi nieriän koon vaihtelevan suurestikin. Minun annokseeni olisi ehdottomasti riittänyt yksi pala, vaikka ymmärrän kyllä senkin, että raavaampi mies kaipaa euroilleen vastinetta. Kesäkurpitsa ei mielestäni kuulu enää sesonkiin ja sen voisi poistaa annoksesta kokonaan. Kokonaisuutena annos oli erittäin maistuva ja kalan kypsyys oli hyvä.


Tarjoilijan ottaessa jälkiruokatilauksia, mietin hetken aikaa jättäväni sen väliin, koska en ole yhtään makean perään. Päädyin kuitenkin valitsemaan pavlovan marjoilla. Selkeästi parempi vaihtoehto kuin miehen valitsema suklaamarkiisi. Näitä kuuluisia makuasioita.

Kokonaisuudessaan illallismenu oli erinomainen juomineen ja tarjoiluineen. Minkäänlaista wau-elämystä en kokenut, mutta en tiedä, onko se aina tarpeellistakaan. Kiitos seuralaisille, Silvialle ja koko ravintola von Nottbeckin henkilökunnalle upeasta illasta!

Kun haluat viedä puolisosi romanttiselle illalliselle tai juhlia läheistesi kanssa, ravintola von Nottbeck sopii siihen loistavasti. Pikkumustaa ylle ja tekemään oman elämäsi historiaa.Näsilinnan aukioloajat tällä hetkellä:

Café Milavida
avoinna pe-su klo 11-17

Ravintola von Nottbeck
avoinna ke-to klo 17-22, pe-la klo 16-24 ja sunnuntaisin brunssi klo 12 ja 14.30

Museo Milavida
avoinna pe-su klo 11-17

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.