Kurpitsa-lehtikaalipasta 4 henkilölle
puolikas myskikurpitsa kuorittuna ja paloiteltuna (luomua ei tarvitse välttämättä kuoria)
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
Lehtikaalipesto
200 g lehtikaalia ryöpättynä ja hienonnettuna0,5-1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sitruunan kuoriraaste
oliiviöljyä
0,5-1 sitruunan mehu
*
parmesania tarjoiluun
Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Nosta kurpitsan kuutiot leivinpaperin päälle pellille ja pirskottele öljyä päälle. Mausta kurpitsat suolalla ja pippurilla ja anna niiden paahtua uunissa noin puoli tuntia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
Kiehauta seuraavaksi lehtikaalit suolatussa vedessä pestoa varten. Keitä lehtikaalia korkeintaan minuutin ajan ja nosta ne sen jälkeen jääkylmään veteen. Säästä keitinvesi pastan kypsennykseen. Valuta lehtikaali hyvin ja kuivaa se talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poista lehtiruodot ja hienonna lehdet.
Nosta lehtikaali, pinjansiemenet, valkosipuli ja sitruunan kuoret tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi. Lisää oliiviöljyä, kunnes pesto on koostumukseltaan sopiva. Maista pestoa ja lisää tarvittaessa suolaa, mustapippuria ja sitruunan mehua.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja kun pasta on al dente -kypsää, ota hieman keitinvettä talteen ja valuta pasta. Sekoita pesto ja paahdetut kurpitsakuutiot pastan joukkoon ja lisää tarvittaessa hieman keitinvettä. Lusikoi pasta lautaselle ja raasta parmesania päälle.
Yhdestä kurpitsasta onkin aina moneen ruokaan. Näyttää herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos! Tämä pasta nousi heti yhdeksi suosikikseni, vaikka tein sitä ensimmäistä kertaa. Kun sitruunaa on riittävästi, maku paranee entisestään.
Poista