Seesamilohi ja avokadosalaatti

perjantai 9. lokakuuta 2015




Tämä seesamilohi salaatilla on ruoka, jonka kaltaisia annoksia söisin kaikista mieluiten. Raikasta, kevyttä ja samalla kuitenkin mausteista. Ja kalaa! Useimmiten ostan kotiin vaaleaa lajiketta, mutta toisinaan on saatava rasvaisempaakin kalaa. Seesami ja soija on maistunut lohen kera aiemminkin, kurkkaa keväällä arkea helpottamaan tullut teriyakilohen resepti. Mikäli kaipaat ruoalle enemmän täyttävyyttä tai lämpöä kylmään päivään, keitä oheen riisiä.

Seesamilohi    (Alkuperäinen resepti on Soppa 365- sivustolta.)

4 kpl ruodotonta lohifileetä (á 125g)
suolaa, mustapippuria
öljyä paistamiseen

Seesamikastike

2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
2 rkl seesamiöljyä tai neutraalia rypsiöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
2 rkl tuoretta korianteria tai thaibasilikaa hienonnettuna

Sitrus-avokadosalaatti

1 verigreippi
(2 appelsiinia)
1 kypsä avokado
rucolaa ja salaatin lehtiä

Valmista ensin sitrus-avokadosalaatti. Poista verigreipistä ja appelsiineista terävällä veitsellä kuoret ja uloin valkoinen kerros. Irrota hedelmälohkot terävällä veitsellä irti sisemmistä kalvoistaan.

Halkaise avokado, poista kivi ja kuori. Viipaloi malto ja yhdistä se sitruslohkoihin tummumisen estämiseksi. Huuhtele salaatit tarvittaessa. Yhdistä vihersalaatti sekä avokado-sitrusseos.

Yhdistä seesamikastikkeen ainekset kulhossa.

Mausta lohipalat suolalla ja pippurilla. Paista lohi nopeasti öljyssä, kuumassa pannussa. Halutessasi voit jättää lohen sisältä hieman punertavaksi.

Tarjoa lohi heti seesamikastikkeella valeltuna sekä raikkaan sitrus-avokadosalaatin kanssa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.