Kikherne-lehtikaalisalaatti

perjantai 16. lokakuuta 2015



Kikherneen himo on ollut viime viikkoina melkoinen. Viimeksi himoitsin paahdettuja kikherneitä ja pari päivää sitten keittelin niitä kukkakaalipyöryköihin. Hummusta saisi minun puolestani löytyä jääkaapista joka päivä, mutta ehkä se menisi jo liiallisuuksiin. Vaikka se onkin helppo valmistaa.

Reilu viikko sitten päätin yhdistää paahdetut kikherneet salaattiin eikä ollut lainkaan huono viritys. Koska halusin ruokaan sekä sitruunaa että tulisuutta, valmistin salaatille kastiketta sekä sumakista että harissasta. Sumakkikastikkeen nappasin Dilliä ja piparjuurta -blogista, jossa oli tehty aika samankaltainen salaatti. Harissan sekoitin vain jogurttiin ja lorautin joukkoon sitruunan mehua. Söin salaattia sitten vuoron perään molempien kastikkeiden kanssa.

Salaatti on juuri sopivan kevyt ja silti mukavan täyttävä lounaaksi. Mausteet antavat sille syvyyttä ja lämpöä syystuulien keskelle.

Kikherne-lehtikaalisalaatti

2 prk kypsiä kikherneitä
kukkakaalia paloiteltuna
1 rkl juustokuminaa jauhettuna
1 rkl korianterinsiemeniä jauhettuna
suolaa
öljyä
*
2-3 lehtikaalin lehteä ruodit poistettuna ja hienonnettuna
pätkä kurkkua paloiteltuna
1 pieni punasipuli ohueksi leikattuna
1-2 tomaattia paloiteltuna
tuoretta korianteria hienonnettuna
tuoretta persiljaa hienonnettuna

Kaada kikherneet uunivuokaan tai pellille ja mausta ne korianterilla, kuminalla, suolalla ja pippurilla. Lorauta niille myös oliiviöljyä. Paahda kikherneitä 200 asteessa noin 15 minuuttia ja lisää sen jälkeen kukkakaalit mukaan. Jatka paistamista kunnes kikherneet ovat kuivuneet rapeiksi ja kukkakaali saanut väriä pintaan.

Sekoita salaatin muut ainekset sekaisin ja lisää kikherneet, kun ne ovat hieman jäähtyneet. 

Sumakkikastike 
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sumakkia
suolaa

Harissakastike
3 rkl maustamatonta jugurttia
1-2 tl harissaa
hieman sitruunan mehua

VINKKI! Paahdetut kikherneet maistuvat sellaisenaan sipsien korvikkeena.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.