Marinoitu punasipuli
4 punasipulia ohuiksi renkaiksi leikattuna
0,5 dl punaviinietikkaa
0,5 dl öljyä
0,5-1 dl sokeria
ripaus suolaa
Sekoita ainekset hyvin sekaisin ja anna sipulin tekeytyä vähintään 4 tuntia jääkaapissa ja mielellään yön yli. Marinoitu sipuli säilyy puhtaassa purkissa jääkaapissa hyvänä viikon verran.
Nauti punasipulia lisukkeena, salaatissa, graavikalojen kanssa, leivän tai hampurilaisen välissä.
Punaviinietikan tilalla voi käyttää muutakin etikkaa, kuten vaikka omena-, valkoviini- tai sherryviinietikkaa tai balsamicoa. Samalla tavoin sokerina voi käyttää joko tavallista sokeria tai sitten fariini-, ruoko- tai muscavadosokeria.
mmm. Kokeiluun :-)
VastaaPoistaEhdottomasti, jos et ole vielä aiemmin itse valmistanut. Kirpeä ja makea samassa paketissa.
VastaaPoista