Marinadi poronpaistille

torstai 7. lokakuuta 2010


Ruokahaluja herätellen kohti viikonloppua.
Viikonlopun ruoka tulee olemaan hyvää ja yksinkertaista. Mies otti eilen poronpaistin pakastimesta ja tein pikaisesti sille marinadin. Paisti saa nyt marinoitua parin yön ajan.

Mausteseokseen tarvitaan:
- suolaa
- mustapippuria
- murskattuja katajanmarjoja
- rosmariinia
- timjamia
- roseepippuria
- chilihiutaleita
- mausteneilikoita
- 1 dl konjakkia

Laitoin paistin pakastepussiin ja kaadoin marinadin perään. Mausteseoksen voi halutessaan myös hieroa leikkuulaidan päällä poron pintaan ja kaataa konjakin myöhemmin sekaan. Itse hieroin sen vasta paistin ollessa pakastepussin sisällä.
Lauantaina valutan paistin marinadista ja laitan sen uunivuokaan. Päälle öljyä ja paistimittari paksuimpaan kohtaan. Uuniin 175 asteeseen, kunnes mittari näyttää 72 astetta. Paistia tulee valella välillä marinadilla. Kun paisti on kypsä, käärin sen folioon ja annan tasaantua hetken aikaa. Tällä hetkellä suunnitelmissa on tarjota lisänä  suppilovahverorisottoa, mutta palsternakkasosekin maistuisi kyllä erittäin hyvin. Jonkinlainenkin kastikekin tekisi terää, joten ei muuta kuin keittokirjat esille ja etsimään.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.