BBQ-pavut ja uunibataatit

perjantai 23. tammikuuta 2015



Tämä kasvisruoka on täydellistä pakkaspäivän purtavaa. Lämmintä, mausteista ja muhkeaa. Lopputulos oli erittäin hyvä, mutta aivan eri näköinen kuin keittokirjassa. Lisäksi jouduin valmistamaan ruoan liedellä uunin ollessa aivan täysi. Ruoka toimii lisukkeenakin, mutta itse jättäisin silloin sekä leivät että bataatit pois. 

BBQ-pavut ja uunibataatit 6 henkilölle 

2 punasipulia viipaloituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tuore punainen chili hienonnettuna
2 porkkanaa pilkottuna
öljyä
1-2 tl savupaprikajauhetta
1 tl kuminansiemeniä
1 tl chilihiutaleita
7 dl paseerattua tomaattia
2 tlk (800 g) papusekoitusta 
6 keskikokoista bataattia lohkottuna tai kokonaisena
1 dl bbq-kastiketta (ohje alla)
pari rosmariinin oksaa
kuivahtunutta leipää
cheddaria raastettuna
suolaa, mustapippuria
*
jogurttia tarjoiluun

Nosta sipulit, valkosipulit, chili ja porkkanat kattilaan. Lisää loraus öljyä, savupaprikajauhetta, kuminansiemenet ja chilihiutaleet. Sekoita ja kypsennä aineksia liedellä keskilämmöllä 20 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat pehmenneet. 

Kuumenna uuni 180 asteeseen. 

Lisää paseerattu tomaatti ja pavut kattilaan. Lisää isot bataattilohkot joukkoon. (Voit paistaa bataatit myös erikseen kuorineen päivineen ja puristaa/repiä ne aivan lopussa papuseoksen joukkoon.) Kaada seos uunivuokaan ja valuta bbq-kastike päälle. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita ainekset keskenään. Nypi rosmariininlehdet päälle ja nosta uunivuoka uuniin noin tunnin ajaksi. 

Kun kypsymisaikaa on jäljellä noin 20 minuuttia, revi leipä isoiksi paloiksi ja lisää vuokaan. Raasta päälle cheddaria ja nosta vuoka uuniin vielä 20 minuutiksi. Voit jättää leivän myös pois ja tarjota vasta ruoan ollessa valmis. 

Tarjoile ruoka maustamattoman jogurtin ja vihersalaatin kanssa. 

BBQ-kastike


400 g tomaattimurskaa
2 rkl öljyä
1 punasipuli hienonnettuna
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
0,5 dl ketsuppia
0,5 dl punaviinietikkaa
0,5 dl Worcestershire-kastiketta
0,5 dl dijon-sinappia
3 rkl ruokosokeria
2 rkl hunajaa
1 rkl savupaprikajauhetta
säilöttyä chiliä oman maun mukaan
chilirouhetta oman maun mukaan
suolaa, mustapippuria


Kuullota punasipulia ja valkosipulia öljyssä muutama minuutti. Lisää loput ainekset. Ole varovainen chilin ja suolan kanssa. Anna kiehahtaa varovasti ja hautua 20 minuutin ajan. Soseuta ja tarkista maku (lisää joko chiliä, hunajaa tai suolaa makusi mukaan). 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.