Tour de Provence - Gordes ja laventelipellot

maanantai 19. tammikuuta 2015

Kävin läpi luonnoksia blogista ja huomasin, etten ollutkaan vienyt Ranskan tourneetamme loppuun asti. Reissaaminen on taas mielessä ja kesän kaipuu on kova, koska talvi ei tarjoa parastaan vaan jää(nee) talven irvikuvaksi ainakin Tampereella.

Matkareittiä suunnitellessa kävi selväksi, että kaikkia toiveita ei ehditä mitenkään toteuttamaan. Ei, vaikka olisi vuokrattu auto. Mies halusi päästä ihastelemaan ainakin yhtä viinitilaa ja maistella viinejä. Ja minä halusin nähdä Pont du Gardin. Ja laventelipellot. Ja pari (kymmentä) museota siihen päälle. Koska minäkään en aikonut kuivin suin olla ja olimme kahdestaan liikenteessä, syöksyimme Avignonissa surman suuhun eli päiväretkelle. Onni repussa kuitenkin, sillä meidän lisäksemme mukana autossa oli vain yksi pariskunta koko päivän ajan! Laventelitkaan eivät kuuluneet päivän ohjelmaan, mutta rento ranskattaremme kurvasi pellon laitaan, kun kuuli minun haikailleen niiden perään. Kyllä, haaveiden toteuttaminen voi toisinaan olla pienestä kiinni. Ei, laventelipelloissa ei ollut mitään ihmeellistä, mutta näin suomalaisesta vinkkelistä katsottuna ne olivat kyllä ainutlaatuisia. Kauneudesta puhumattakaan.

Jyrkälle kukkulalle perustettu Gordes on monen Provenceen matkaavan kohteena, mutta kauneudestaan huolimatta kylä ei saanut minua pauloihinsa. Ehkä sitten, jos olisin viettänyt siellä pari päivää jossain upeassa huvilassa, tuntemukset olisivat olleet toisenlaiset. Matkailijoiden täyttämä kylä antoikin parasta antiaan kauempaa ihailtuna henkeä salpaavine maisemineen. Näin jälkikäteen katseltuna vihreys aivan häikii silmiin.

P.S Aiempiin Ranskan kirjoituksiin voit palata täällä.Lisää Ranskan tunnelmia löydät näistäkin bloggauksista:

Nizza
Marseille II
Marseille I
Arles
Chateau du Neuf Pape & Les Baux de Provence & Pont du Gard
Avignon II
Avignon I
Toulon
Grasse
Makujen matkassa - Provence

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.