Mustikkainen vispipuuro chiasiemenistä

perjantai 16. tammikuuta 2015Erilaiset tuorepuurot ovat silloin tällöin syötynä mukavaa vaihtelua leivän syöntiin. Olen tehnyt jos jonkinlaisia puuroja, mutta mikään ei ole noussut ylitse muiden. Tällä kertaa kokeilin Torkkuja ja nokkosia -blogin Emmi-Liian uudesta kirjasta Viljaton kattaus mustikkaista vispipuuroa.  Kirjassa reseptin puuro oli tehty puolukoista, mutta halusin ilahduttaa miestäni ja tein vähemmän kirpeän puuron. Kirjassa alla oleva annos oli yhdelle, mutta meidän perheessä ei kyllä noin suurta annosta tule koskaan syötyä yhdeltä istumalta. Kenties siinä tapauksessa, jos on tottunut syömään suuren aamiaisen tai korvaa lounaan tällä puurolla. Ohje vihjaili puuron muistuttavan vispipuuroa ja näin todella oli. Tosin lisäsin omaan puurooni hieman lisää nestettä, sillä se oli yön aikana turvonnut turhan paksuksi. Ripsautin mukaan myös kardemummaa hunajan sijaan.

Vaikka en itse noudata viljatonta ruokavaliota, Viljaton kattaus oli pitkästä aikaa jotain sellaista, mitä olen tietämättäni kaivannut suomalaiseen keittokirjatarjontaan. Olen kokkaillut niin paljon erilaisia reseptejä, että kirja ei sinällään tarjonnut mitään täysin uutta, mutta toki aion kokeilla sieltä jos vaikka mitä. Seuraavaksi testiin pääsevät mm. gluteeniton ranskanleipä, munakoiso- ja bataattiburgerit ja chai latte. Reseptien toimivuus tulee todettua toden teolla. Viljaton kattaus on erittäin kaunis kirja ja se sopii hyvin jokaiseen kotiin. Viljattomuutta ei kannata säikähtää, sillä reseptit ovat kaikkien toteutettavissa eivätkä sisällä kovin ihmeellisiä ainesosia. Reseptit tukevat toisiaan ja muodostavat eheän kokonaisuuden.


Mustikkainen vispipuuro 2-3 annosta

1 dl chiasiemeniä
2,5-3 dl mantelimaitoa (tai kaura-, riisi- tai kookosmaitoa)
1 dl mustikoita (vadelmia, mansikoita, mustaherukoita)
ripaus kardemummaa
(hunajaa)

Sekoita siemenet mantelimaitoon ja anna siementen turvota geeliksi välillä sekoittaen. Mausta puuro halutessasi hunajalla. Tähän menee noin 10 minuuttia. Puuron voi myös antaa tekeytyä pidempään jääkaapissa.

Lisää mustikat joukkoon ja soseuta puuro sauvasekoittimella. Mausta puuro vielä ripauksella kardemummaa ja tarjoile pähkinöiden, siementen tai manteleiden kera.

*
Aamiaispöytään sopii loistavasti myös mustikkasmoothie, jossa on mustikoiden lisäksi banaania, kuivattua lehtikaalia, hampunsiemeniä, jogurttia ja loraus vettä. 
Tsekkaa myös:
- vadelmainen chiapuuro
- tuorepuuroa kaurahiutaleista ja chiasiemenistä


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.