New kid in town - August von Trappe

torstai 13. marraskuuta 2014
Pääsin muutama päivä sitten tutustumaan Tampereen uusimpaan ravintolaan, Belgian Bistro+Bar August von Trappeen. Kyseessä on Hans Välimäen ja Restamax Oyj:n uusi hanke, joka avattiin tamperelaisille tuttuun vanhaan matkailutaloon. Vanha arvokiinteistö sijaitsee Tammerkosken ja Verkarannan kyljessä Koskikeskuksen tuntumassa. Aiemmin ravintolarakennus on toiminut mm. Verkatehtaan konttorirakennuksena, tehtaanjohtajien kotina ja nuorten tiloina.

Lämmintä tunnelmaa ja talon henkeä kunnioittava belgialaisbistro kertoo tarjoilevansa rentoa ja reilua ruokaa. Listalta löytyvät sinisimpukat siinä missä pihviannoksetkin. Omaa makuuhermoa menulta kutkuttelevat endiiviannos, kroketit ja suolaiset vohvelit. Illan pressitilaisuudessa pääsin maistelemaan mm. simpukoita, turska- ja juustokroketteja sekä makeaa vohvelia. Ruokaa en maistiaisten perusteella osaa arvioida, mutta varmaa on se, että Trappe tarjoilee jotain, mitä et muualta Tampereelta saa. Ravintolapäällikkö Riina Nissinen joukkoineen vastaa ravintolan toiminnasta upeissa valkoisissa ruseteissaan ja essuissaan.

Olen tullut siihen ikään, etten jaksa tai halua lähteä illallisen jälkeen yökerhoihin istumaan. Yleensä maittavan ruoan jälkeen piipahdan yhdelle vielä jonnekin, sillä ravintoloiden pöytävaraus harvoin sallii pöydässä istumisen tai paikka on jo menossa kiinni. Trappe antaa tällaiseen tilanteeseen helpomman lähtökohdan, sillä nautittuasi belgialaisruoan, voit siirtyä seuraavaksi pubin puolelle.

Ja hei, millaisen pubin! Nyt ei puhuta nuhjuisesta ja kulahtaneesta (tällaisellekin toki on hetkensä) pubista vaan viimeisen päälle sisustetusta tilasta. Jaana Ekman on suunnitellut August von Trappen kokonaisuudessaan lattiasta kattoon ja jättää Tampereelle itsestään melkoiset jäljet. Niukemman sisustuslinjan ihailijakin häkeltyy tämän yltäkyltäisyyden edessä. Jaanan rakastaa kuparia ja sitä löytyy pintamateriaalien lisäksi myös valaisimista ja wc:stä. Pubin puolella on yksi seinä tehty viinitynnyreistä ja baaritiski hohkaa uutuuttaan trendikkäässä kalanruodon muodossa. Seiniltä löytyy upean värisiä pulloja ja maljakoita. Pöydiltä kynttilöitä. Niin, kyllä tämä kaikki vetoaa minuun ja toivon istuvani pubissa oluella kerran jos toisenkin. Pubin puolesta puhuu myös paikan isäntä Hande Huhtinen, joka tarinoi tarjolla olevan useita kymmeniä oluita. Saatavilla on tietysti myös viinejä, siidereitä, väkeviä ja drinkkejä.

Hmmmm. En ole syönyt Trappessa vielä lainkaan muutamia makupaloja lukuunottamatta ja silti mielenkiintoni on herännyt. Lienee arvokkaan, vanhan kiinteistön ja upean sisustuksen ansiota. Welcome August von Trappe! Odotukset ruoan suhteen ovat korkealla.3 kommenttia

 1. Paljon kivoja kuvakulmia sun kuvissas, osa kuvista ei muuten toimi. Mä meen kyllä heti syömään kun meen!

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti maistuu! Täällä painiskelen juuri kuvien kanssa, "teknistä häiriötä" on ilmoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri sen pitkän listan ongelma vain, runsaudenpula. Itseäkin suolaiset vohvelit kiinnostavat, erityisesti Skagen sai veden kielelle. Mutta toisaalta todella paljon tekisi mieli kokeilla heti ensin fish 'n chipsit, koska sain niin älyttömän hyviä sellaisia Food Festin Fisu & Ranet -kojusta ja nyt haluaisin vertailukohdan. Saisiko täältä jostain yhtä hyviä pysyvästi...

   Poista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.