Pikkelöidyt kasvikset

perjantai 14. marraskuuta 2014Pikkelöidyt kasvikset ovat selkeästi nousseet taas esiin vuosien hylkimisen jälkeen. Meillä pikkelöintivillitys alkoi sen jälkeen, kun toinen porkkanasato nostettiin maasta ja olimme valmistaneet niitä aasialaisen ruoan lisukkeeksi. Gaijinin makoisat pikkelöidyt kasvikset veivät kielen mennessään! Samaa reseptiä on käytetty jo toistamiseen, mutta nyt viimeisimpänä valmistin timjamiporkkanoita upeasta Purkissa!-kirjasta. Opus oli meillä aiemmin lainassa kirjastosta, mutta onnekseni mies muisti minun haikailleen kirjan perään ja toi sen eräänä päivänä mukanaan. Pikkelöidyt kasvikset maistuvat meillä ihan sellaiseen napostelussa, lisukkeena ja salaattien ainesosana. Nyt kannattaakin nauttia juureksista salaateissa, kun kotimainen tarjonta on edelleen huumaava.

Näillä samoilla liemillä voit valmistaa muitakin kasviksia kuin porkkanoita: kukkakaalia, punajuurta, retiisiä, retikkaa, palsternakkaa, lanttua... Jos sekoitat useampia juureksia/vihanneksia, muista, että osa niistä päästää itsestään väriä.

Timjamiporkkanat Purkissa!-kirjan ohjeen mukaan

500 g porkkanoita
tuoretta timjamia

Liemi:
1 dl sokeria
1 rkl suolaa
1,5 dl vettä
1,5 dl valkoviinietikkaa
1 litran vetoinen lasipurkki

Kuori porkkanat ja leikkaa ne haluamaasi muotoon (kiekoiksi, kolmioiksi, pitkiksi suikaleiksi). Asettele porkkanat sen jälkeen purkkiin timjaminoksien kanssa.

Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna liemen jäähtyä hetken aikaa ja kaada porkkanoiden päälle. Sulje purkki ja anna porkkanoiden maustua jääkaapissa viikon verran ennen tarjoilua.

Porkkanat säilyvät hyvinä vähintään kolme kuukautta.Pikkelöidyt vihannekset Gaijinin reseptin mukaan

vihanneksia oman maun mukaan (kukkakaali, retikka, retiisi, porkkana, kurkku...)

Liemi:
5 dl vettä
2,5 dl riisiviinietikkaa
1,5 dl sokeria
2 rkl suolaa

Kiehauta liemen aineksia kattilassa sen aikaa, kun sokeri ja suola ovat sulaneet. Annan liemen jäähtyä. Laita pilkkomasi vihannekset sterilisoituun lasipurkkiin, kaada liemi päälle ja anna maustua yön yli.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.