Kardemummainen porkkanakeitto 4 henkilölle
50 g voita
1 sipuli hienonnettuna
6 isoa porkkanaa (500 g) kuorittuna ja paloiteltuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1-2 cm:n pätkä inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl kurkumaa
1 rkl vehnäjauhoja
7 dl kasvislientä
1 dl appelsiinimehua
suolaa, mustapippuria
(kookosmaitoa)
- sulata voi kattilassa, lisää sipulit, inkivääri, kardemumma ja kurkuma ja anna kuullottua parin minuutin ajan
- lisää porkkanat ja hetken kuluttua vehnäjauhot, sekoita
- kaada appelsiinimehu ja kasvisliemi joukkoon ja kuumenna seos kiehuvaksi
- hauduta keittoa 30 minuuttia tai kunnes porkkana on kypsää
- jos haluat, voit lisätä keittoon kookosmaitoa
- mausta keitto suolalla ja pippurilla. Alkuperäisessä ohjeessa keittoon oli lisätty myös sokeria, mutta porkkanat olivat itsessään jo niin makeita, etten kaivannut enempää makeutta.
- tarjoile keitto tuoreen leivän kera
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.