Kardemummainen porkkanakeitto

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Kun vähän aikaa sitten totesin ajan olevan taas kypsä keittoruoille, näin todella kävi.  Toissa viikolla nautin kurpitsakeittoa ja viimeksi keitin tämän mausteisen porkkanakeiton. Näin jälkikäteen huomaan keittoja yhdistävän sekä värin että koostumuksen. Kummankaan keiton kasviksia ei ole surautettu sauvasekoittimella soseeksi vaan jätetty antamaan keitolle rakennetta. Porkkanakeiton ohjeen poimin Vegestan-keittokirjasta ja sen maku vie Lähi-itään. 



Kardemummainen porkkanakeitto 4 henkilölle

50 g voita
1 sipuli hienonnettuna
6 isoa porkkanaa (500 g) kuorittuna ja paloiteltuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1-2 cm:n pätkä inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl kurkumaa
1 rkl vehnäjauhoja
7 dl kasvislientä
1 dl appelsiinimehua
suolaa, mustapippuria
(kookosmaitoa)


  • sulata voi kattilassa, lisää sipulit, inkivääri, kardemumma ja kurkuma ja anna kuullottua parin minuutin ajan
  • lisää porkkanat ja hetken kuluttua vehnäjauhot, sekoita
  • kaada appelsiinimehu ja kasvisliemi joukkoon ja kuumenna seos kiehuvaksi
  • hauduta keittoa 30 minuuttia tai kunnes porkkana on kypsää
  • jos haluat, voit lisätä keittoon kookosmaitoa
  • mausta keitto suolalla ja pippurilla. Alkuperäisessä ohjeessa keittoon oli lisätty myös sokeria, mutta porkkanat olivat itsessään jo niin makeita, etten kaivannut enempää makeutta. 
  • tarjoile keitto tuoreen leivän kera

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.