Pinkkiä purtavaa punajuuresta - punajuuripyöryköitä ja -tsatsikia

tiistai 23. syyskuuta 2014




Pieni muutos, mutta miten mieluisa. Valmistin perinteisen kurkkupohjaisen tsatsikin kypsästä punajuuresta ja ihastuin täysin! Mikäli innostut kokkailemaan näitä ihania syksyn makuisia punajuuripyöryköitä, ensimmäinen neuvoni on se, että kypsennä uunissa reilu määrä punajuuria kerralla. Osa menee pyöryköihin ja osa tsatsikiin. Ja tietysti ihan vain siksi, että saat samalla valmisteltua seuraavienkin päivien ruokia. Kypsistä punajuurista saat valmistettua nopeasti vaikkapa punajuurisalaattia vuohenjuustolla tai lempeän keiton. Lisää punajuurireseptejä löydät täältä.


Punajuuripyörykät n. 20 kpl

3,5-4 dl kypsää punajuurta raastettuna
1 dl sipuli hienonnettuna
1 dl tilliä hienonnettuna
1 dl persiljaa hienonnettuna
1 dl parmesania raastettuna
50-100 g fetaa murusteltuna
1 muna
1 dl korppujauhoja
suolaa, mustapippuria
****
vehnäjauhoja pyöryköiden pyörittämivaiheessa
1 sitruuna tarjoiluun

  • yhdistä punajuuriraaste, sipuli, yrtit ja juustot keskenään sekaisin
  • lisää muna ja korppujauhot ja tee kiinteähkö taikina
  • paista taikinasta yksi koepulla ja tarkista sekä pullan koostumus että maku. Jos punajuuripyörykkä kaipaa lisää makua, mausta sitä suolalla, pippurilla ja lisäyrteillä. 
  • anna taikinan levätä sen jälkeen hetken aikaa
  • pyörittele taikinasta pullia. Mikäli taikina on tarttuvaa, lisää hieman vehnäjauhoja saadaksesi helpommin pyöriteltävät pyörykän. 
  • paista punajuuripyörykät oliiviöljyssä 2-3 minuutin ajan joka puolelta
  • tarjoa pyörykät punajuuritsatsikin ja uuniperunoiden kera


Punajuuritsatsiki

1-2 raastettua punajuurta
1-2 dl jogurttia
0,5-1 dl tilliä hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa, mustapippuria
pieni loraus punaviinietikkaa
  • yhdistä ainekset keskenään ja tsatsikin levätä puolisen tuntia jääkaapissa 


2 kommenttia

  1. Tätä täytyy kokeilla. Punajuurireseptejä ei voi olla koskaan liikaa! Kiitos tästä. Kiva blogi muutenkin - pitää palailla lukemaan enemmän paremmalla ajalla. :)

    VastaaPoista
  2. Mukava kuulla, että punajuuren rakastajia löytyy. Tervetuloa lukemaan!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.