Tour de Provence - Avignon I

torstai 4. syyskuuta 2014Grassesta siirryimme Avignoniin ja jo rautatieasemalla kauhistuin, kun näin ihmispaljouden pääkadun varrella. Turisteja silmän kantamattomiin. Tykästyin kaupunkiin kuitenkin kovasti ja entistä enemmän ranskalaiseen elämänmenoon. Kunhan vain välttelee pahimmat turistirysät ja kaupoissa ravaamiset. Sulassa sovussa historialliset rakennukset, vanhojen tavaroiden liikkeet, kukkaloistot, räiskyvät elokuvafestivaalit, suussa sulavat ruoat, kirpakat mustaherukkajuomat ja tuore leipä hikisessä heinäkuussa.
Makujen muistoihin jäivät Ginette&Marcelin upeat leivät ja Fou de Fafan illallinen. Fou de Fafan tarjoilijaa ystävällisempää ja ammattitaitoisempaa ammattilaista saa hakea. Lisää Ranskan tunnelmia löydät näistäkin bloggauksista:

Nizza
Marseille II
Marseille I
Arles
Chateau du Neuf Pape & Les Baux de Provence & Pont du Gard
Gordes ja laventelipellot
Avignon II
Toulon
Grasse
Makujen matkassa - Provence

2 kommenttia

  1. Avignon on aina niin upea – ja mikä kukkaloisto! Teatterifestareilleko te osuitte? Meno on siellä kyllä mahtava! Ihania kuvia :)

    VastaaPoista
  2. Festarit olivat juuri alkamaisillaan ja meno näytti jo aiemmin loistavalle. Voisin helposti matkustaa Avignoniin uudestaan.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.