Kurpitsakeitto

maanantai 15. syyskuuta 2014






Kesäisin keittojen syöminen vähenee olennaisesti ja näin ilman viiletessä ne hiipivät takaisin ruokavalioon. Välillä tekee mieli jotain raikasta ja kevyttä, toisinaan taas mausteista ja voimakkaan makuista. Viikonloppuna yllätyin tämän kurpitsakeiton lempeydestä. Syvempää makua keittoon saa ripottelemalla kanelia joukkoon. 

Kurpitsakeitto 4 henkilölle

100 g voita
750 g kurpitsaa paloiteltuna ilman kuorta ja siemeniä
2-3 porkkanaa paloiteltuna
1 sipuli hienonnettuna
1-2 sellerinvartta pilkottuna
1 l kasvis- tai kanalientä
suolaa, mustapippuria
tarjoiluun emmental- ja parmesanjuustoa raastettuna

  • sulata voi kattilassa ja lisää kurpitsa, sipuli, porkkana ja selleri
  • paista juureksia viitisen minuuttia tai kunnes sipuli on saanut hieman väriä
  • lisää kasvisliemi ja kuumenna seos kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja hauduta keittoa ilman kantta 45 minuuttia
  • sekoita keittoa välillä ja lisää tarvittaessa vettä
  • maista keittoa ja lisää suolaa ja pippuria
  • kauho keittoa lautaselle ja raasta päälle emmental- ja parmensan juustoa

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.