Latva-artisokkapyreetä kalan kaveriksi

torstai 11. syyskuuta 2014

Syyspäivänhattu

Syyshortensia

Viikonloppua kohden mennään enkä voi olla jälleen ihmettelemättä kuinka nopeasti aika kuluu! Vasta valittelin sitä, miten nopeasti viikonloppu meni ja huomenna se taas on edessä. Aivan mahtavaa! Kuvien kuvat kertovat sen, mitä viikonloppuna on suunnitelmissa. Puutarhahommia. Joillekin kukille pitäisi etsiä uusia kasvupaikka ja joitakin pitää jakaa useampaan penkkiin. Sääennusteet näyttävät tällä hetkellä viikonlopulle pelkkää auringonpaistetta, joten hyvin ehtii ihastella syyskukkijoita ja suunnitella tulevaa kesää. Pääpaino on siis kukissa ja ruoka saisi näin ollen ollen olla jotain nopeasti valmistuvaa. Kuten kalaa.



Syön mieheni kanssa edelleen kalaa vähintään kerran viikossa, vaikkei kalareseptejä olekaan tullut vähään aikaan blogattua. Eikä ihan sellainen tule nytkään, vaikka kala olikin viime perjantaina pääosassa. Uusimmassa Glorian Ruoka&Viini-lehdessä oli tehty paistetun kuhan kylkeen artisokkapyrettä ja kaikessa yksinkertaisuudessaan se nousi uudeksi suosikiksini kalan kylkeen! Ja melkein suoraan tölkistä lautaselle. Toki pyreen voisi valmistaa tuoreistakin latva-artisokista, mutta niitä ei ollut saatavilla. Lautaselle pääsi myös itsekasvatetut pavut, jotka ovat kyllä herkkua. Ensi kerralla haluan kalan kylkeen japanilaista kurkkusalaattia, ohje löytyy täältä.


Latva-artisokkapyre
 4 henkilölle

1 tlk (390 g) suolaveteen säilöttyjä latva-artisokan sydämiä
1 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa

  • valuta artisokat liemestä ja siirrä ne tehosekoittimeen tai kulhoon, jossa voit ne soseuttaa sauvasekoittimella
  • lisää oliiviöljy, valkosipuli ja suola
  • soseuta, kunnes seos on tasaista
  • lämmitä pyre kattilassa juuri ennen tarjoilua ja tarkista maku. Omaan pyreeseen lorautin lopussa vielä sitruunanmehua.
Paista kylkeen vielä kuhaa tai jotain muuta vaaleaa kalaa. Viikonlopun nopea kalaruoka on tässä!



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.