Syyspäivänhattu |
Syyshortensia |
Syön mieheni kanssa edelleen kalaa vähintään kerran viikossa, vaikkei kalareseptejä olekaan tullut vähään aikaan blogattua. Eikä ihan sellainen tule nytkään, vaikka kala olikin viime perjantaina pääosassa. Uusimmassa Glorian Ruoka&Viini-lehdessä oli tehty paistetun kuhan kylkeen artisokkapyrettä ja kaikessa yksinkertaisuudessaan se nousi uudeksi suosikiksini kalan kylkeen! Ja melkein suoraan tölkistä lautaselle. Toki pyreen voisi valmistaa tuoreistakin latva-artisokista, mutta niitä ei ollut saatavilla. Lautaselle pääsi myös itsekasvatetut pavut, jotka ovat kyllä herkkua. Ensi kerralla haluan kalan kylkeen japanilaista kurkkusalaattia, ohje löytyy täältä.
Latva-artisokkapyre 4 henkilölle
1 tlk (390 g) suolaveteen säilöttyjä latva-artisokan sydämiä
1 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
- valuta artisokat liemestä ja siirrä ne tehosekoittimeen tai kulhoon, jossa voit ne soseuttaa sauvasekoittimella
- lisää oliiviöljy, valkosipuli ja suola
- soseuta, kunnes seos on tasaista
- lämmitä pyre kattilassa juuri ennen tarjoilua ja tarkista maku. Omaan pyreeseen lorautin lopussa vielä sitruunanmehua.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.