Porkkanakakku

tiistai 9. huhtikuuta 2013





Kevät on ollut melkoista kakun juhlaa, sillä olen leiponut niitä hieman normaalia enemmän. Pullaan on säännöllisen epäsäännöllinen koukutus, mutta sitä en jaksa itse koskaan leipoa. Enkä kyllä tiedä, jäisikö taikinaa uuniin asti. Mutta kakut, niitä on ilo tehdä. Mitä yksinkertaisempaa, sen parempaa. Porkkanakakku on loistava esimerkki kakusta, joka valmistuu nopeasti eikä munia tarvitse vatkata vaahdoksi. Tai voi tietysti, jos haluaa. Sekoitin vain ainekset sekaisin ja lopputulos oli loistava. Jälleen. Tämä on yksi takuuvarmoista ohjeistani.

Porkkanakakku


Pohja:

4 ( 6 dl) porkkanaa raastettuna
1 ½ dl rypsiöljyä
4 munaa
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta tai kookoshiutaleita

  • sekoita aineet keskenään
  • paista kakkua 180 asteessa 50-60 minuuttia
  • kun kakku on jäähtynyt, levitä kuorrutus päälle ja koristele pähkinöillä

Kuorrutukseen tarvitaan:
100 g tuorejuustoa
225 g (½ pkt) tomusokeria
1-2 rkl pehmeää voita
1 tl vaniljasokeria
pistaasipähkinärouhetta pinnalle

3 kommenttia

  1. Ai itku kun kuulostaa hyvältä, tää pääsee testiin tänään!:--)

    VastaaPoista
  2. Oi, alkoi itselläkin tehdä tätä mieli! Simppeli tehdä ja maistuu hyvältä ilman kuorrutustatakin. Toivottavasti tykkäät lopputuloksesta!

    VastaaPoista
  3. No oli, ihan törkeän hyvää! <3 Kiitos :--)

    VastaaPoista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.