Mango-avokadosalaatti

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Viikonloppuna on satanut vettä, mikä on vain hyvä, sillä näin lumet sulavat nopeammin. Odotan jo kovasti siirtolapuutarhamökille pääsemistä ja puutarhahommia. Auringon puutteessa väriä arkeen saa ruoasta. Keväistä, värikästä ja terveellistä salaattia.
Mango-avokadosalaatti
1 mango kuorittuna ja viipaloituna
2 avokadosalaatti kuorittuna ja viipaloituna
salaattia/rucolaa/vuonankaalia
pähkinöitä (hassel-, saksan-, pekaanipähkinöitä, manteleita, pinjansiemeniä)
vaaleaa viinietikkaa
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
  • sekoita viinietikasta ja öljystä kastike ja mausta se suolalla ja pippurilla
  • kokoa salaatti lautaselle ja pirskottele kastike päälle

4 kommenttia

  1. Olen syönyt avokadoa josku parikyt vuotta sitten eka kerran ja se maistui aivan hirveälle. Nyt ajattelin taas kokeilla miltä se maistuikaan. Osti ns syöntikypsiä, ja vau avokado olikin hyvää! Olin varmaan silloin ostanut raakoja,kun ihan kamalia olivat. Mango varmaan sopii hyvin avokadon kanssa, pitää kokeilla. Avokado salaatti pitää kyllä syödä aika heti, ei minulla ainakaan säilynyt seuraavalle päivällekään hyvänä.

    VastaaPoista
  2. Hyvän näköinen salaatti. Olen onnistunut saamaan viime aikoina hyviä avokadoja ja syöntikypsiä mangoja kaupasta!

    VastaaPoista
  3. Viime viikolla oli kaupassa loistava satsi mangoja, joten oli pakko ostaa. Sekä avokadoon että mangoon pätee se, että niiden tulee olla täydellisen kypsiä ollakseen hyviä.

    Avokado ei tosiaan säily hyvänä pitkään, mutta sitruunan mehun puristaminen päälle estää sen tummumista.

    VastaaPoista
  4. Kiitos sitruuna vinkistä! Sitä pitääkin käyttää, koska oli aika rumaa, ei makuhermoja kutkuttelevaa salaattia seuraavana päivänä!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.