Mango-avokadosalaatti
1 mango kuorittuna ja viipaloituna
2 avokadosalaatti kuorittuna ja viipaloituna
salaattia/rucolaa/vuonankaalia
pähkinöitä (hassel-, saksan-, pekaanipähkinöitä, manteleita, pinjansiemeniä)
vaaleaa viinietikkaa
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
- sekoita viinietikasta ja öljystä kastike ja mausta se suolalla ja pippurilla
- kokoa salaatti lautaselle ja pirskottele kastike päälle
Olen syönyt avokadoa josku parikyt vuotta sitten eka kerran ja se maistui aivan hirveälle. Nyt ajattelin taas kokeilla miltä se maistuikaan. Osti ns syöntikypsiä, ja vau avokado olikin hyvää! Olin varmaan silloin ostanut raakoja,kun ihan kamalia olivat. Mango varmaan sopii hyvin avokadon kanssa, pitää kokeilla. Avokado salaatti pitää kyllä syödä aika heti, ei minulla ainakaan säilynyt seuraavalle päivällekään hyvänä.
VastaaPoistaHyvän näköinen salaatti. Olen onnistunut saamaan viime aikoina hyviä avokadoja ja syöntikypsiä mangoja kaupasta!
VastaaPoistaViime viikolla oli kaupassa loistava satsi mangoja, joten oli pakko ostaa. Sekä avokadoon että mangoon pätee se, että niiden tulee olla täydellisen kypsiä ollakseen hyviä.
VastaaPoistaAvokado ei tosiaan säily hyvänä pitkään, mutta sitruunan mehun puristaminen päälle estää sen tummumista.
Kiitos sitruuna vinkistä! Sitä pitääkin käyttää, koska oli aika rumaa, ei makuhermoja kutkuttelevaa salaattia seuraavana päivänä!
VastaaPoista