Turskaa ja kukkakaali-kikhernecurrya

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013


Jälleen kerran loistava löytö arki-iltaan. Ruoka valmistuu nopeasti ja sen voi tarjota myös ilman kalaa. Maistuvaa ja kuitenkin samaan aikaan kevyttä.

Kukkakaali-kikhernecurry 4 henkilölle

1 rkl currya
1-2 tl chiliä
loraus öljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 keskikokoinen kukkakaali suupalan kokoiseksi paloiteltuna
1 prk kookosmaitoa
vettä tarvittaessa
1 prk kypsiä kikherneitä
0,5 dl paahdettuja pähkinöitä tai manteleita
tuoretta korianteria hienonnettuna

lisukkeeksi basmatiriisiä tai ohrattoa

  • kuumenna öljy ja paista currya ja chiliä siinä hetken aikaa
  • lisää sipulit ja freesaa muutaman minuutin ajan
  • lisää kukkakaali ja kookosmaito
  • anna curryn hautua, kunnes kukkakaali on melkein kypsää
  • laita tässä välin myös kypsymään
  • lisää huuhdotut ja valutetut kikherneet ja anna niiden lämmetä
  • koristele ja mausta curry vielä korianterilla ja pähkinöillä

Curryturskaa 4 henkilölle

4 turskapalaa tai -filettä
suolaa, pippuria
currya

  • mausta kala ja paista pannulla minuutin, parin ajan molemmin puolin
  • annostele riisi lautaselle, nosta kukkakaalicurrya päälle ja lopuksi paistettu turska

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.