Porkkanakakkua

maanantai 1. marraskuuta 2010


Taikinasormi pääsi taas pitkästä aikaa kulholle, kun pyöräytin porkkanakakun. Monen ohjeen mukaan munat ja sokeri pitäisi ensin vatkata ja vasta sen jälkeen lisätä muut aineet, mutta kukaan ei varmaan ylläty, kun kerron heittäväni kaikki aineet vain kulhoon ja lastalla sekaisin. Ai miksi? Koska olen samaan aikaan laiska ja kiireinen tekemään niin. Taikina pitää saada nopeasti maistelukuntoon!
Ja yleensä todella teen porkkanakakun enkä piiraan, sillä en halua kuorrutetta olevan niin paljon yhdessä palassa.

Pohja:

4 ( 6 dl) porkkanaa raastettuna
1 ½ dl rypsiöljyä
4 munaa
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta tai kookoshiutaleita

Sekoita aineet keskenään ja paista kakkua 180 asteessa 50-60 minuuttia. Kun kakku on jäähtynyt, levitä kuorrutus päälle ja koristele pähkinöillä.

Kuorrutukseen tarvitaan:
100 g tuorejuustoa
225 g (½ pkt) tomusokeria
1-2 rkl pehmeää voita
1 tl vaniljasokeria
pähkinärouhetta

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.