Perunakroketit

maanantai 7. toukokuuta 2012


Olipa sinulla sitten muusin jämät kaapissa tai jouduitpa keittämään perunat alusta alkaen, kroketit maistuvat varmasti niin lapsille  kuin aikuisillekin. Nämä palleroiset on kohtuullisen helppo valmistaa, vaikka ensimmäinen ajatus toisensuuntainen olisikin. Voit maustaa kroketit esim. yrteillä, juustoilla, oliiveilla, kapriksilla tai pekonilla. Vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun. 

Perunakroketit

6-8 perunaa
2 keltuaista
raastettua pecorinoa tai parmesania
suolaa
tuoreita yrttejä hienonnettuna (persiljaa/timjamia/salviaa/basilikaa)
  • kuori ja paloittele perunat kattilaan
  • keitä ne vedessä kypsiksi ja soseuta muusiksi, anna jäähtyä 
  • lisää juustoraaste sekä kananmunan keltuaiset hyvin sekoittaen
  • maista taikinaa ennen kuin lisäät suolaa, jottei taikinasta tule suolaista
  • lisää lopuksi vielä haluamasi yrtit ja muotoile taikinasta pieniä pullia
  • friteeraa kroketit kuumassa öljyssä, kunnes kroketit ovat kauniin ruskeita
  • nosta kroketit valumaan talouspaperin päälle ennen tarjoilemista
  • tarjoile paistetun kalan ja hyvän valkoviinin kera
Nam!

7 kommenttia

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Testasin näitä ja oikein hyviä olivat. Hyvä! ♥

    VastaaPoista
  3. Niitä voi tehdä eilen keitettyistä perunoistakin. Hyvä niistä tule, laitat vaikka kinkkusuikaleitä vähän taikinaan.

    VastaaPoista
  4. Niitä voi tehdä eilen keitettyistä perunoistakin. Hyvä niistä tule, laitat vaikka kinkkusuikaleitä vähän taikinaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on tullut joskus tehtyäkin. Pitäisikin tehdä taas pitkästä aikaa!

      Poista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.