Olipa sinulla sitten muusin jämät kaapissa tai jouduitpa keittämään perunat alusta alkaen, kroketit maistuvat varmasti niin lapsille kuin aikuisillekin. Nämä palleroiset on kohtuullisen helppo valmistaa, vaikka ensimmäinen ajatus toisensuuntainen olisikin. Toki palleroiset vaativat hieman vaivannäköä, mutta ovat sen arvoisia. Voit maustaa kroketit esim. yrteillä, juustoilla, oliiveilla, kapriksilla tai pekonilla. Vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun, mutta ovat herkkua ihan näin yksinkertaisinakin versioina. Kokeile ja ihastu!
Perunakroketit
6-8 perunaa
2 keltuaista
raastettua pecorinoa tai parmesania
suolaa
tuoreita yrttejä hienonnettuna (persiljaa/timjamia/salviaa/basilikaa)
Kuori ja paloittele perunat kattilaan. Keitä ne vedessä kypsiksi ja soseuta muusiksi, anna jäähtyä. Lisää juustoraaste sekä kananmunan keltuaiset hyvin sekoittaen.
Maista taikinaa ennen kuin lisäät suolaa, jottei kroketeista tule suolaisia. Lisää lopuksi vielä haluamasi yrtit ja muotoile taikinasta pieniä pullia.
Friteeraa kroketteja kuumassa öljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Nosta kroketit valumaan lautaselle talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Tarjoile paistetun kalan ja hyvän valkoviinin kera. Nam!
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaOnpas sivistynyt kommentti.
PoistaTestasin näitä ja oikein hyviä olivat. Hyvä! ♥
VastaaPoista@Henna, kiva kuulla, että maistui.
VastaaPoistaNiitä voi tehdä eilen keitettyistä perunoistakin. Hyvä niistä tule, laitat vaikka kinkkusuikaleitä vähän taikinaan.
VastaaPoistaNiitä voi tehdä eilen keitettyistä perunoistakin. Hyvä niistä tule, laitat vaikka kinkkusuikaleitä vähän taikinaan.
VastaaPoistaJoo, on tullut joskus tehtyäkin. Pitäisikin tehdä taas pitkästä aikaa!
Poista