Chilinen kikherne-linssikeitto

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Etsiessäni omasta blogistani reseptejä, huomasin kokeilleeni aika monta Glorian Ruoka&Viini -lehden ohjetta. Tämä kertonee sen, että lehdessä on hyviä ideoita ja makuyhdistelmiä. Totuus kuitenkin on se, että teemme suurimman osan ruoista keittokirjoista, joita löytyy kirjahyllystä loppuelämäksi asti. Minun olisikin aika kirjoitella ohjeita myös ihanista keittokirjoistani! Mutta tässä siis edelleen Glorian anteja numerosta 2/2011. Samaisesta lehdestä on myös aiemmin ilmestyneen haukiruoan ohje. Tällä keitolla on helppo aloittaa tämäkin viikko eikä koko maanantai-iltaa tarvitse viettää keittiössä.

Maistuvaan kikherne-linssikeittoon tarvitset:

1 punasipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
2 tl juustokuminansiemeniä
1 tl kanelia
1,5 tl chilirouhetta tai -jauhetta
3 rkl öljyä
.....
2 dl vihreitä linssejä
9 dl kasvislientä
1 prk kuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa
.....
2 dl keitettyjä kikherneitä (saa myös valmiiksi kypsennettyinä, jos et ehdi kypsentää niitä itse)
2 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunanmehua
tuoretta minttua hienonnettuna

Kuullota sipuleita ja mausteita öljyssä muutaman minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Lisää linssit, kasvisliemi ja tomaattimurska joukkoon. Anna seoksen kiehahtaa ja vähennä lämpöä. Hauduta seosta miedolla lämmöllä kannen alla 20-30 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kikherneet, sitruunankuori ja -mehu. Anna keiton lämmetä ja mausta se vielä mintulla.

Huom! Jos rakastat chiliä tai sitruunaa yhtä paljon kuin minä, suosittelen laittamaan niitä keittoon runsaammalla kädellä.

Vinkki! Jos ostat linssit ja kikherneet raakoina, keitä niitä kypsäksi kunnon satsi. Voit pakastaa osan ja nopeuttaa ruoanlaittamista seuraavalla kerralla. Samalla säästät pitkän pennin.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.