Lähilempeilyä

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Luomua tai ei, ostan erittäin mielelläni paikallista tai jossain lähettyvillä kasvatettuja raaka-aineita. Viikonloppu starttasi tutustumalla uuteen Lähiruokapuoti Lempeen Tampereen Tammelassa. Loistavaa, että oma kaupunkikin hiljalleen heräilee näihin pikkuputiikkeihin! En rupea sen enempää miettimään yritystoiminnan kannattavuutta, vaan toivon kaikkien tutustuvan tähänkin ruokakauppaan. Tässä on sitä vanhanajan fiilistä, jota kaipaan enemmän. Tarjolla on mm. tuoretta leipää, luomujauhoja ja -mausteita, lähiseudun lihaa ja ekologisia pesuaineita (Mummi ja minä, Ole hyvä). Tiedän, että suurista marketeista on helppoa ostaa kaikki kerralla, mutta itse en yksinkertaisesti vain pidä siitä.

Huippua on myös se, että Heikki Ahopelto avaa Tuomiokirkonkadulle Armas Maitokaupan lähiaikoina. Toki Armas-tuotteita saa Kauppahallin Juustosopistakin tällä hetkellä, mutta minä riennän mielelläni hakemaan rakastamaani omena-palsternakkajogurttia toisaaltakin. Jogurtti on sanalla sanoen taivaallista eikä sitä voi liikaa kehua. Vaikka onhan siitä tullut mainittua aikaisemminkin.
Eko-luomuilu on muutenkin ollut mielessä tavallista enemmän, sillä luen parhaillaan Kemikaalicocktailin Nooran kirjoittamaa Marjoja ja mascaraa -kirjaa, jossa Noora kertoo, kuinka hän on hylännyt turhat ruoka- ja kosmetiikkakemikaalit. Teos vaikuttaa loistavalta tiivistelmältä aiheesta ja kirja sivuaa yhtä lailla niin tutkimuksia kuin omaa kokemustakin. Kunhan olen opuksen lukenut, annan mielelläni sen kiertoon. Kirja ei ole mitään ekohippeilyä vaan kylmää totuutta arkisista asioista. Olet mitä syöt. Ei sitä muuten voi sanoa. Hyvässä ja pahassa.

En ole kasvissyöjä, mutta en myöskään mikään suuri lihanrakastaja. Siksi innostuinkin kovasti myös Voisilmäpeliä-blogin kirjoituksesta ja allekirjoitankin Eevan teesit pikimmittä.

Rakkaudesta ruokaan, leppoisaa viikonlopun jatkoa kaikille!

P.S. Jos ekomatkailu kiinnostaa ja suunnitelmissa on ensi kesänä kotimaan matkailu, suosittelen matkaamaan Raumalle ja ainakin yhdeksi yöksi Kylmäpihlajan majakalle. Täältä voi seurata majakan kuulumisia tarkemmin.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.