Itsetehtyä jogurttia

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011


Isäni on tehnyt itse jogurttia useamman kerran ja pyysin valmistamaan sitä nyt pääsiäisenkin aikaan, jotta näen miten homma oikeasti hoituu. Jogurtti onkin erittäin helppo tehdä, vaikka etukäteen toisin ajattelinkin. Jogurtin voi valmistaa oikeastaan mistä tahansa maidosta ja halutessaan myös täysin luomuna. Jogurttiin tarvitaan yksinkertaisuudessaan vain:

1 prk (2 dl) luomu- tai bulgarian jogurttia
1 l maitoa

Kiehauta maito kuumaksi ja anna sen jäähtyä 40-50 asteiseksi. Voit mitata lämpötilan mittarilla tai sormenpäällä. Jos maito ei polta sormiasi, mutta on vielä kädenlämpöistä, lämpötila on sopiva. Sekoita jogurtti vähitellen joukkoon ja kaada seos uunivuokaan. Anna jogurtin tekeytyä 40-50 asteisessa uunissa nelisen tuntia. Kesähelteillä jogurtti hapattuu huoneenlämmössäkin. Jogurtin päälle kertyvän heran voi joko sekoittaa joukkoon tai kauhoa sen pois, jolloin jogurtti on hieman paksumpaa.

Huom!
Jos teet jogurttia rasvattomasta maidosta tai haluat jogurtista lohkeavampaa, seokseen kannattaa lisätä 1-2 rkl maitojauhetta.
Jogurtin voi tehdä toki myös maidottamanakin. Ohjeita löytyy mm. täältä.

1 kommentti

  1. Vaikuttaapa tosi simppeliltä tehdä! Jogurtin suurkuluttajana tätä on kyllä pakko testata.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.