Tallinna III - ravintolat, hotelli ja laivabuffa

tiistai 23. helmikuuta 2016
Tallinnan ravintolatarjonta tuntuu olevan ehtymätön ja joka nurkan takaa löytyy jotain mielenkiintoista. Yhden päivän aloitimme hortoilemalla ja harhailemalla siellä täällä ja päädyimme Fabrikin ovelle. Koska emme olleet etukäteen tsekanneet mitään tietoja, huomasimme ravintolan ikävä kyllä olevan kiinni. Onneksi kahvila palveli ja nappasimme pientä suolaista kahvin kylkeen. Pöytään päästyämme paikallisia alkoi astella kahvilaan enemmänkin.
Telliskivessä riittää ravintolatarjonnan lisäksi tapahtumia, kirpputoreja ja kauppoja yllin kyllin. Olisikin mielenkiintoista nähdä kompleksi kokonaisuudessaan ja täydessä tohinassa kesäaikaan. Toki siellä nytkin oli porukkaa, mutta emme ehtineet omilta aikatauluiltamme hengaamaan siellä kovinkaan kauan. Napsimme lounaan viihtyisässä Frenchyssä kuunnellen ranskalaista musiikkia ja haaveilimme jo seuraavasta Tallinnan reissusta. Telliskivessäkin riittäisi katseltavaa ja nautittavaa tarpeeksi jo yhdelle viikonlopulle.

Kävelimme illalliselle Manna La Roosan kanssa samassa rakennuksessa sijaitsevaan Tai Bohiin. Tämä aasialainen fuusioravintola on kyllä melkoinen elämys. Tuntuu kuin Intia kohtaisi Aasian ja enemmän. Sisustus on tässäkin ravintolassa puoli ruokaa. Väsymys ja päivän napostelut olivat vieneet terän ruokahalulta, joten söimme vain alkuruoat. Pöytään kannettiin parit erilaiset kanavartaat, dim sumit ja rapukakut. Jälkiruoaksi vielä drinkit ja olimme valmiit kaatumaan sänkyyn. Ruoassa olisi saanut enemmän makua, mutta ravintola on sen verran psykodeelinen ja valloittava, että uskallan suositella sitä. Pöytävaraus täytyy olla, sillä ravintola täyttyi pian sen jälkeen, kun olimme paikoillemme istuneet.
Poikkesimme reissulla drinkeillä myös Kohvik Must Puudelissa ja ginibaarissa Self baar. Molemmat raflat/kahvilat tarjoilevat myös ruokaa, mutta tällä kertaa emme ehtineet niitä maistelemaan.
Tallinna oli hurmaava ja antoi itsestään vain hieman. Mystinen kaupunki, joka houkuttelee puoleensa uudestaankin. Mikäli löydät Tallinnasta jotain kiinnostavaa, kerro ihmeessä, niin visiteeraan siellä ensi kerralla.

Hotelli Estorian aamiainen oli mukava yllätys ennen kaikkea hienostuneella tilallaan. Olin jo kauhuissani kuvitellut, millainen ruuhka aamiaisella on, kun samassa rakennuksessa on myös Viru-hotelli, mutta ei. Hotellien aamiaiset on jaettu eri tiloihin ja pöytien anneista sai nauttia kaikessa rauhassa. Valikoima oli kohtuullisen laaja ja kahvi tarjoiltiin suoraan pöytiin. Huoneessakin oli ihanan hiljaista, mitä ei välttämättä alakerran hulinasta uskoisi.
Paluumatkalla söimme vielä Eckerön tarjoaman lounasbuffan. Edellisestä laivan buffetista onkin yli 20 vuotta, joten oli mielenkiintoista nähdä tarjonta. Keskityin nauttimaan kylmästä pöydästä ja ennen kaikkea kaloista, mikä ei tullut mitenkään yllätyksenä. Mallikelpoinen suoritus. Buffet on uusiutumassa kevään aikana uusien keittiömestarien myötä. Hyvä, hyvä. Ruoka maistui ja uskallan vastedeskin astua buffan huomaan.Lue myös:
Kaksi päivää talvisessa Tallinnassa
Kaksi päivää ja kaksi yötä Tallinnassa
Superpäivä Tallinnassa
Tallinna I - Manna La Roosa ja taidemuseo KUMU
Tallinna II - Veinirestoran Magus auk

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.