Kaksi päivää ja kaksi yötä Tallinnassa

tiistai 19. kesäkuuta 2018Kävin viime viikolla ensimmäistä kertaa Tallinnassa kesällä ja ensimmäisiä kertoja riitti reissulla reilusti, sillä kävimme äitini kanssa monessa uudessa paikassa ja ravintolassa. Ensikokemukset ovat poikkeuksetta aina upeita! Tässäpä siis pikavinkit pariksi päiväksi Tallinnaan. Kuvat on napattu puhelimesta, sillä vaikka kamera oli mukana, en kuitenkaan jaksanut raahata sitä mukana.

Ensimmäinen stoppi otettiin heti satamasta lähdettäessä lounaalla ravintola Sfäärissä. Tämä oli hyvä ratkaisu, sillä laivalla tullessa ei haluttanut syödä aamun toista aamiaista. Ravintolassa oli myös erillinen lounaslista, mutta tällä kertaa emme löytäneet sieltä mieluista annosta vaan valitsimme menulta kasviscurryn ja kalakeiton (veden kera yhteensä 26,50). Tänne aion törmätä uudemmankin kerran sisään! Miljöö on miellyttävä ja ruoka mukavan maukasta ja rentoa.

Sfäär Resto, Mere pst 6E, Tallinn
Päivän ohjelmassa oli ainoastaan Helios Hallin multimedianäyttely Monet2Klimt Art in Motion. Tiesin etukäteen, että esityksessä tutut maalaukset on digitalisoitu ja mukaan on ympätty klassista musiikkia. Sitä en tiennyt, että kankaille heijastetut teokset vanhassa elokuvateatterissa olisivat niin upeita. Tieto näyttelystä ei selkeästikään ole tavoittanut monia, sillä paikalla oli lisäksemme vain kaksi ihmistä. Jos siis aiot Tallinnaan kesän aikana, käy ihmeessä fiilistelemässä 45 minuutin mittainen esitys, joka pyörii nonstoppina.

Helios Hall / Monet2Klimt, Sauna tn 1
päivittäin klo 12-20 / 10,50-12 euroaIllalliseksi nautimme vegaanisen kokonaisuuden Vegan Restoran V:ssä. Ravintola ilahdutti niin sisustukseltaan kuin palvelultaan, mutta ruoka jätti hieman toivomisen varaa. Alkuruoat olivat loistavia, pääruoat sen sijaan lieviä pettymyksiä. Hampurilaisessa oli aivan liikaa jotain coleslaw'n tapaista ja kokonaisuus jäi turhan kosteaksi ja pehmeäksi. Bataatti-kikherneannos puolestaan oli maukas, mutta turhan suuri ja yllätyksetön. Itsehän odotan saavani ravintolassa aina jotain uutta, mitä en ole aiemmin maistanut. Vegaaninen suklaakakkupala nosti kurssin taas ylöspäin. Illallinen kahdelta maksoi hieman alle 60 euroa ollen mielestäni varsin kohtuullisen hintainen (2xkuohuviini, 2xalkuruoka, 2xpääruoka, 2xroseviini, vesi, suklaakakku, kahvi ja espresso). Jos haluat kokea tämän ravintolan, suosittelen varaamaan pöydän. Maanantai-iltanakin ovelta käännytettiin väkeä aika lailla pois. Mutta vinkiksi kerrottakoon, että hyvän sään salliessa ruokaa voi tilata myös Woltilla puistoon!

Vegan Restoran V, Rataskaevu 12Kävin edellisen kerran Tallinnassa kolmisen kuukautta sitten enkä astunut vanhaan kaupunkiin lainkaan. Nyt halusin kuljeksia pikkuruisia katuja ristiin rastiin fiilistellen ilmapiiriä. Niin hurmaava kaupunki kuin Tampere onkin, tällaista tunnelmaa voi kokea yleensä vain ulkomailla ollessaan.


Toisen päivän aloitimme suuntaamalla Viru-keskuksen bussiterminaalin ja matkasimme Tallinnan kasvitieteelliselle puutarhalle. Alun perin olimme ajatelleet vuokrata polkupyörät, mutta ikävä kyllä aamuksi oli luvattu sadetta. Ratkaisu oli oikea, sillä perille päästyämme vettä tuli haitaksi asti. Muuten visiitti sekä Teletorniin että kasvitieteelliseen puutarhaan olivat varsin onnistuneita. Sade ja sumu hälvenivät juuri Teletornissa ollessamme, mutta tällä kertaa näkymä ei avautunut niin kauaksi kuin aiemmin talvella. Näkymien lisäksi tornilla kävimme ihastelemassa Banaaneja ei ole -näyttelyn. Koska kasvitieteellinen puutarha sijaitsee aivan tornin tuntumassa, kannattaa molemmat kohteet vilkaista samalla visiitillä. Aurinkoisella säällä on oiva mahdollisuus nauttia puutarhassa piknik!

Tallinna Teletorn, Kloostrimetsa tee 58A
Tallinn Botaanikaaed, Kloostrimetsa tee 52
(bussit 34A, 38 ja 49)

Toisen päivän lounasaika hieman venähti ja päädyimme hehkutetun Rataskaevu 16:n pikkuveljen antimien ääreen, Restoran Väike Rataskaevuun. Vaikka söimme vain yhdet annokset, näin jälkikäteen voin todeta juuri tämän ravintolan tehneen parhaimman vaikutuksen. Äiti valitsi lounaakseen uunissa paistetun vuohenjuustoannoksen ja minä puolestani söin herne-sipulipihvit. Veden ja viinilasillisten kera lounas kustansi 25 euroa.

Restoran Väike Rataskaevu 16, Niguliste
Lounaan jälkeen kävelimme jälleen vanhan kaupungin katuja ja menimme tutustumaan uuteen kauppahalliin, Balti Jaam Turgiin. En ole aiemmin käynyt siellä lainkaan, mutta nyt uudistuksen jälkeen uskon torikeskuksen olevan entistä houkuttelevampi. Kokonaisuus pitää sisällään niin torin, kauppahallin kuin kauppakeskuksen elementtejä, joten sinne voi suunnata niin ruokaostoksille kuin syömäänkin. Tänne voisin itse tulla seuraavalla kerralla maistamaan parin raflan street foodit.  Telliskivikin tuli äidilleni samalla tutuksi, kun pistäydyimme ihastelemassa designkauppojen sisältöä ja nauttimassa terassijuomista.
Illallisen nautimme Toompean takalaidalla varsin hurmaavassa puutalokorttelissa. Olin varannut illallisen Kuldmokkista, mutta samassa pihapiirissä näytti sijaitsevan myös Pööbel ja hodaripaikka Hotokas. Auringon helliessä sisäpiha näytti houkuttelevan varsin paljon asiakkaita.

Päädyimme nauttimaan välimerellisessä ravintolassa yhteisen mezelautasen sekä Caesar-salaatin katkaravuilla ja tartarin. Viineineen illalliselle tuli hintaa 50 euroa. Kuldmokkiin kannattaakin suunnata, jos haluat nauttia rennosta ja hieman rauhallisemmasta menosta. Pieneen ravintolaan on suositeltavaa myös tehdä pöytävaraus, sillä asteen verran syrjäisestä sijainnista huolimatta, se näytti olevan varsin suosittu. Musiikki oli erinomaista, sisustus retroa ja lämminhenkistä ja ravintolan takka sai toivomaan, että olisi talvi. No, ehkä sitten ensi kerralla.

Restoran Kuldmokk, Falgi tee 3

Tällä parin päivän matkalla ei siis suunnattu fine dining -ravintoloihin lainkaan, vaan keskityttiin pienehköihin, mutkatonta ja rentoa ruokaa tarjoaviin ruokapaikkoihin. Loistava veto ja uskallankin suositella näitä kaikkia paikkoja Tallinnan menijöille. Menen itsekin mielelläni uudestaan!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.