Italian reissulta - Ravello

perjantai 27. marraskuuta 2015

Amalfia upeammat maisemat koimme Ravellossa. Sinne pääsee kätevästi Amalfin satamasta lähtevällä paikallisbussilla, mutta yleensä ne ovat niin täynnä ja myöhässä, että hyppäsimme turistibussin vietäväksi. Matka maksaa toki muutaman euron enemmän, mutta on sen väärti, kun saa nauttia omasta tilasta, ulkoilmasta ja maisemista ilman vierastoverin nihkeää, hikistä ihoa. Tie Ravelloon on erittäin kapea ja mutkainen enkä lähtisi itse kyllä omalla autolla tänne lainkaan liikenteeseen.

Suuntasimme heti ensimmäiseksi Villa Rufoloon, sillä tiesin sieltä avautuvan upeiden maisemien. Puutarhan kukkia ja pensaita ihastellessani tuli ihan Ranskan fiilikset. Viime kesäiset heinäsirkkojen sirkutukset paahtavassa helteessä veivät muistoissa saman tien Avignoniin. Koska emme olleet aivan pahimman matkailukauden aikaan liikenteessä, turisteja Ravelloon ei juurikaan ollut saapunut. Enemmistö taisi olla makoilemassa Amalfin rannoilla. Niin, kyllähän mekin olimme ajatelleet ainakin yhtenä päivänä suunnata rannalle makoilemaan ja uimaan, mutta totesimme kyllä aika nopeasti yhteen ääneen, ettei se ole lainkaan meidän juttu. Mieluummin kävelemme sinne tänne, pysähdymme välillä lounastamaan ja fiilistelemään paikallista kulttuuria kuin käristämään itseämme. Bikinit pääsivät päälle palattuamme hotelliin ja nukkuessamme päikkärit parvekkeella. Tyylikästä makkaran paistamista muilta katseilta piilossa.

Päivästä jäi upeiden maisemien lisäksi mieleen värikkäät kukat ja pensaat, paikallinen keramiikka, limoncelloa valmistava putiikki, maittava pizza ja pään päällä lentelevä helikopteri, joka ilmeisesti lennätti paikallisten ja hotellien ostoksia suoraan pihaan. Jos nyt jotain voisi toivoa, niin olisipa mahtavaa joskus palata Ravelloon festivaalien aikaan ja kuunnella maailmantähtiä niin aurinkoisessa säässä kuin tähtitaivaan allakin.


Katso Italian reissun aiempia tunnelmia täältä:
Napolin herkkuja
Napoli I
Napoli II
Pompei, Pompeiji
Salerno
Positano
Amalfi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.