Hurmaava Armas Kuppila

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Mikäli marraskuun harmaus painaa päälle, kannattaa suunnaksi ottaa Armas Kuppila Tampereen Tuomiokirkonkadulla. Oikein hävettää, etten ole nauttinut raflan ruokia aiemmin, vaikka liiketilassa on tarjoiltu syötävää jo kauan. Street food on ollut enemmän tai vähemmän kaikkien huulilla pitkään ja kesän happeningeissa on tullut kirottua kioskien jonoja pariin otteeseen. Kaiken hässäkän keskellä olin unohtanut, että street foodia saa muulloinkin kuin auringon paisteella tai muualtakin kuin omasta keittiöstä. Armas Kuppilassa ei tarvitse valitella säätä, makujen puutetta eikä palvelun tylyyttä. Ravintola C:sta tuttu Ilkka Isotalo on luonut tarjolle taidokkaasti yhdistelmän kaukomaiden ja suomalaisen keittiön makuja. Vahvoja makuja raikkaalla twistillä.

Eilen sitten istuin Armas Kuppilan pöytään ja maistelin koko listan läpi bloggaajaporukalla. Kuppilan kanakeittoa korealaisittain, heppakepapia, lohella täytettyä patonkia "banh mi", rieskapitsaa Ilmolla ja Gabriel-juustolla, juustalautasen, suklaaherkkuja, rocky roadia... Masu kiittää! Marraskuisen mielen virkistäjänä ja lämmittäjänä toimii mielestäni parhaiten kanakeitto, mutta taisin silti menettää sydämeni rieskapitsalle. Eikä ole ruoat hinnalla pilattuja! Komea kulhollinen kanakeittoa maksaa 8 euroa ja rieskapitsa 6 euroa. Alla olevat kuvat eivät tältä osin pidä paikkaansa, sillä parissa ensimmäisessä kuvassa näkyy vain maistiaisversiot.

Armas Kuppila tarjoilee street foodin lisäksi myös kotilounasta ma-pe klo 11-15 ja street foodia pääsee nautiskelemaan sitten lounaan jälkeen. Lauantaisin kannetaan brunssi pöytään klo 11-15. Kiireisimmät voivat napata ruoat mukaan ja lahjakortit pukin konttiin.

Armas, kylläpäs hurmasit!
Tuomiokirkonkatu 17, Tampere
Avoinna ma 11-15, ti-la 11-22.Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.