Italian reissulta - Amalfi

torstai 26. marraskuuta 2015

Matkustimme Amalfille Salernosta laivalla. Erittäin loistava tapa matkustaa, sillä samalla kun tuulenvire vie suurimman kuumuuden mennessään, voi ihailla maisemia mereltä käsin. Kun matkasimme aiemmin Salernosta Positanoon tällä samalla paatilla, huomasin Amalfin olevan melkoinen turistimagneetti ja pelkäsin pahinta. No, en ollut aivan väärässä, mutta onneksi turisteja pystyy näinkin pienessä paikassa välttelemään joltain osin. Positanossa oli pahempaa.

Esimerkiksi Amalfin Duomossa ei ollut minkäänlaista ruuhkaa, sillä sitä pääsi ihastelemaan sisältä käsin vain pääsylipun ostamalla. Ilmeisesti muutaman euron investointi oli suurimmalla osalle liikaa ja kolikoilla ostettiin mieluummin jäätelöä. Mikä ei todellakaan ole huono valinta, sillä italialainen jäätelö on maailman parasta! Sanon minä, joka en erityisemmin pidä jäätelöstä. Amalfissa keskityin kuitenkin sorbetteihin, sillä sitruunaiset mukilliset olivat mitä parhainta viilennystä 36 asteen helteeseen.

Tällä Italian matkalla saimme myös ihastella tavallista enemmän laattojen käyttöä rakentamisessa ja ylipäänsä sisustamisessa. Koristeelliset laatat olivat käytössä niin kahviloissa, ravintoloissa, terasseilla, hotelleissa, museoissa, kaupoissa, vessoissa jne. Kaikki parhaat piti tietysti kuvata Instagramiin.

Ja kun Amalfilla ollaan, sitrushedelmiltä ei voi välttyä. Siis sitruunaa saa syödä niin paljon kuin haluaa! Sitruunasorbettia, sitruunapastaa, vasikan leikettä sitruunakastikkeella, sitruunakakkua, sitruunalikööriä ja sitruunasaippuaa tuliaiseksi... Jei! Sitruunan takia söin myös reissun ainokaisen liha-annokseni, sillä en vain voinut vastustaa kiusausta.

Kaiken kaikkiaan Amalfi on upea niin päivällä kuin yölläkin, mutta parhaimmillaan se ei varmastikaan nyt ollut. Rannikolle kannattaakin matkustaa joko keväällä, alkukesästä tai syksyllä sesongin ollessa jo ohi. Italian opettajani kertoi, että italialaisten ollessa lomalla elokuussa, Amalfille ei kannata matkustaa. Ai miksikö? Viemärit tulvivat mereen (p..ka)  ja rannalle ei luonnollisestikaan ole menemistä. En tiedä, onko tämä joka vuotuinen harmi, mutta ainakin tänä vuonna näin pääsi kuulemma tapahtumaan. Amalfi on loistava tukikohta liikkua ympäristöön niin laivalla kuin omin jaloin ja luonnollisesti se on auringonpalvojien paratiisi upeine rantoineen.Katso Italian reissun aiempia tunnelmia täältä:
Napolin herkkuja
Napoli I
Napoli II
Pompei, Pompeiji
Salerno
Positano

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.