Siirtolapuutarha elokuussa

sunnuntai 2. elokuuta 2015


Kärhö kukkii tänä vuonna muuten kyllä upeasti, mutta valkoinen versio viereltä on ilmeisesti kuollut. Alla oleva 
Ruiskaunokkikin on upea! Harmittaa vain, ettei tullut kylvettyä sitä enempää ja useammissa erissä. 


Siirtolapuutarhan piha näyttää masentavalta, sillä moni kukka kaipaisi aurinkoa osakseen. Näin yksittäinen kuvattuna moni kukka näyttää upealta, mutta kokonaisuus tuntuu aivan toiselta. Kukkapenkkejä pitäisi uusia ja istuttaa kukkia ja pensaita uusiin paikkoihin. Into on vain täysin kateissa, viileä ja sateinen sää on tehnyt tehtävänsä. Toivon elokuusta lämpimämpää, sillä kaipaan jo terassille nauttimaan illallisista ja lämpimistä kesäöistä. 


Ketoneilikka sulkee iltaisin kukintonsa ja sään vuoksi tekee sitä myös päivisin. Kukka, joka loistaa auringossa. 


Neidonkurjenpolvi ja jalonkurjenpolvi eivät ole säästä moksiskaan vaan ovat levittäytyneet luumun alapuolelle niin laajasti, että niitä on saanut poistaa kompostiin vietäväksi. 


Asetin tuoksupelargonian terassin viereen niin, että siitä ohi kulkiessaan voi hipaista lehtiä ja nauttia kukan parfyymimaisesta tuoksusta. Kaikille aisteille kukasta ei vielä ole iloa ollut, sillä kukinnot avautuvat vasta nyt. 


Kehäkukka on jäänyt hieman yrttien jalkoihin kasvilaatikossa, mutta pienen harvennuksen jälkeen ovat nostaneet jälleen itsensä esiin. 


Viime vuonna kylvämäni harjaneilikka on kukkinut pitkään, mutta pienessä määrin. Ilmeisesti vain tämä yksilö on selvinnyt talven yli. Hieman ihmeellistä ottaen huomioon, että talvi oli todella leuto. 


Siemenestä kasvattamani kosmoskukat eivät tätä yksilöä lukuunottamatta kukki lainkaan. Aurinko kehiin!
Samettikukat ehtivät paleltua keväällä, mutta onnekseni heräsivät vielä henkiin. Kääpiösamettikukissakin on ollut kukkia niin paljon, että olen raaskinut leikellä niitä ruokien koristeeksi. 


Kuningaslilja kukkii ensimmäistä kertaa! Voisin kyllä vannoa, etten ole ostanut keltaista versiota tähän kohti kukkapenkkiä. 


Karviaiset kuuluvat myös pihan villiintyjiin ja niitä on tulossa runsain määrin. Pienen satsin olen jo poiminut pois, mutta loput saavat odottaa kypsymistä vielä hetken aikaa. 

Seuraa puutarhan muuttumista:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.