Vinkki viikonlopulle - Hatanpään Arboretum

perjantai 28. elokuuta 2015


Vierailin viikko sitten Hatanpään Arboretumilla ja nyt täytyy huikata paikasta näin kesän lopuksi, sillä ruusut ovat nyt parhaimmillaan! En edes pidä ruusuista niin kovin, mutta ruusutarhaan kävellessäni huomaan joka kerta hullaantuvani entisestään. Penkeistä löytyy toinen toistaan hurmaavampia lajikkeita ja olen suunnitellut hankkivani jotain omallekin pihalle. Mikäli puutarhalla olisi taimimyyntiä, olisin varmaan lähtenyt kotiin joka kerta ostokset mukana.  

Arboretum on ollut aina Tampereella asuessani yksi suosikkipaikoistani ja joka kesäinen visiittikohde. Olen käynyt siellä pyöräilemässä, kahvilla, ihailemassa maisemia, nuuhkimassa ruusuja ja viettämässä aurinkoisia picnic-päiviä. Jos siis olet maisemissa, ota suunnaksi tämä upea ruusutarha! Ruusut kukkivat kuulema ensimmäisiin pakkasiin asti, mutta kukinta on arvatenkin nyt runsaimmillaan. Loistava vierailukohde niin kukkiin hurahtaneille, lapsiperheille kuin turisteillekin. Ehdottamasti pala parasta Tamperetta. 

Lisää taustoista ja historian havinaa voit käydä lukemassa mm. Hatanpään kartanopuistosta ja arboretumin ruusuista. Esitteestä näet myös koko alueen kokonaisuudessaan. 

(Kuvat ruusuista on otettu nyt elokuussa, muut kuvat toukokuussa.)1 kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.