Salviasokeri

maanantai 3. elokuuta 2015
Marjasadon kypsymistä odotellessa olen keskittynyt yrttien säilömiseen. Inspiraationa on toiminut Hannele Kojon Yrttiherkut- kirja, jonka ohjeiden mukaan olen saanut kimmokseen säilöä yrttejä muutenkin kuin pakastamalla ja kuivaamalla. Erilaisia yrteillä maustettuja suoloja olen tehnyt aiemminkin, mutta näin vain valmistin ensimmäistä kertaa yrttisokeria. Salvia on suurta herkkuani ja eniten pidän siitä friteerattuna anjovisten kera sekä kalan tai lihan mausteena. Toisin sanoen olen käyttänyt salviaa ainoastaan suolaisiin ruokiin. Ihmetys olikin suuri, kun bongasin kirjasta salvia-sitruunasokerin. Onneksi kokeilin, sillä tämä yrttisokeri on herkkua! Sokeria voi maustaa myös esimerkiksi mintulla ja anisiisopilla, mutta pitäydyn itse nyt toistaiseksi salviassa. 

Salvia-sitruunasokeri

1/2 dl salvianlehtiä
2 rkl raastettua sitruunankuorta
2 dl sokeria

Hienonna salviat ja sokeri monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Salviasokeri sopii hyvin jälkiruokiin ja aamujogurtin joukkoon marjojen kera. 

Yrttisokeri on parhaimmillaan heti, mutta Kojon mukaan sokeri säilyy pari päivää jääkaapissa ja sen voi myös pakastaa. Itse annoin sokerin kuivahtaa yön yli ja sen jälkeen lusikoin sen vain lasipurkkiin. 
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.