Grillatut persikat ja iisoppisiirappi

sunnuntai 26. heinäkuuta 2015


Aurinkoinen loma Italiassa on takana ja olen saanut tuta paljon parjattua suomalaista kesää. No, onhan se ankeaa, kun vettä sataa koko ajan. Olen yrittänyt ottaa päivistä kuitenkin kaiken irti ja keskittynyt yrttien säilömiseen ja toisaalta totaaliseen laiskotteluun. Kun sade on tauonnut hetkeksi, olen poiminut puutarhasta yrttejä ja valmistanut mm. tätä iisoppisiirappia, yrttivoita ja -sokeria. Lupaan naputella kaikki reseptit ylös blogiin. Innostuksen lähteenä on toiminut Hannele Kojon Yrttiherkut -keittokirja, jonka yksinkertaisia ohjeita olen testaillut muutaman päivän ajan. Mukavaa säilöä yrttejä muullakin tavoin kuin kuivaten ja pakastaen!

Iisoppisiirappi

1 dl vettä
1 dl sokeria
pieni nippu iisoppia varsineen

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kun sokeri on sulanut, lisää iisopit kattilaan ja keitä seosta noin 15  minuuttia. Anna siirapin jäähtyä ja poista iisopit.

Grillatut persikat ja iisoppisiirappi 4 henkilölle

4 persikkaa tai nektariinia
2 dl maustamatonta paksua jogurttia

Halkaise persikat ja poista kivet. Grillaa tai paista paistinpannulla.
Sekoita muutama ruokalusikallinen iisoppisiirappi jogurttiin ja maista kastiketta. Annostele siirappia oman makusi mukaan.

Kun persikat ovat saaneet väriä pintaansa, nosta ne lautaselle ja lusikoi jogurttia persikan syvennykseen. Lorauta vielä siirappia päälle ja koristele iisopinkukilla.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.