Iisopilla täytetty nieriä

perjantai 7. elokuuta 2015
Iisoppi on kukkinut puutarhassa jo useamman vuoden, mutta vasta tänä kesänä olen tainnut ymmärtää yrtin hienouden. Kukinta kestää pitkään, lehdet tuoksuvat huumaavalle ja ennen kaikkea olen huomannut yrtin sopivan loistavasti niin makeaan kuin suolaiseen tarjoiltavaan. Tällä kertaa nautin yrtin mausta kalaruoassa. Yrttiherkut-kirjan reseptissä kalana oli käytetty siikaa, mutta kala kuin kala sopii tilalle. Ja toki iisopin tilalla voi käyttää vaikkapa oreganoa tai tilliä.

Iisopilla täytetty nieriä 4 henkilölle

4 pientä perattua nieriää tai siikaa
1 luomusitruuna ohuiksi viipaleiksi leikattuna
(suolaa)

Maustevoi
2 rkl huoneenlämpöistä voita
1-2 rkl iisopinlehtiä hienonnettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria

Lisukkeeksi tomaatteja sekä paistettuja sieniä ja mustakaalia.

* * *
Sekoita maustevoin ainekset sekaisin. Tarkista maku.

Huuhdo kalat kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Nosta kala folion tai leivinpaperin päälle, riippuen siitä kypsennätkö kalat uunissa vai grillissä. Levitä maustevoita kalan sisään ja lisää vatsaan myös muutama sitruunaviipale ja iisopinoksa.

Leikkaa kalan nahkaan viiltoja selkäruotoon saakka. Laita viiltoihin maustevoita ja puolitettuja sitruunaviipaleita sekä iisopinoksia.

Lisää tomaatit kalojen sekaan ja paista kaloja 200 asteisessa uunissa tai grillissä noin 20 minuuttia. Isommat kalat vaativat luonnollisesti pidemmän kypsennysajan. Kalan kypsyyden voi tarkistaa evästä. Jos se irtoaa helposti, kala on kypsää.

Tarjoile kala välittömästi ja lusikoi voita kalan päälle. Koristele annos iisopin kukilla. Paista kylkeen vielä sieniä ja mustakaalia.Testaa myös:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.