Rachel Khoon Croque Madame -muffinit

keskiviikko 14. tammikuuta 2015



Rachel Khoon Pieni keittiö Pariisissa pyörii  perjantaisin Ylellä jälleen uusintana ja koska pidän Rachelin kokkaustyylistä, katsoin ohjelman uudestaan. Kun sekä minä että mies nautimme pitkistä, rauhallisista aamiaisista, innostuin valmistamaan Croque Madame -aamiaismuffineja loppiaisen kunniaksi. Muffinien valmistamiseen menee toki kauemmin kuin perinteisten leipien voitelemiseen ja täyttämiseen, mutta loppiaisena oli hyvin aikaa. Ja mies ehti kätevästi imuroimaan aamiaista odotellessa. Tämä ranskalaisherkku sopii erinomaisesti brunssipöytään isommallekin seurueelle.

Racheliltä ilmestyy ensi kuussa uusi kirja Rachel Khoo´s Kitchen Notebook.

Bechamel

1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
suolaa, pippuria
ripaus muskottipähkinää
1-2 tl dijonsinappia

Sulata voi kattilassa ja sekoita vehnäjauhot joukkoon tasaisesti. Varo ruskistamista voi-rasvaseosta.
Lisää maito vähitellen joukkoon vispilällä ja kiehauta seosta. Bechamel-kastike on valmista, kun kastike pulpahtaa pinnalla.

Mausta kastike raastetulla muskottipähkinällä, suolalla ja dijon-sinapilla.

Tarvitset muffinien valmistamiseen myös:
yhden ison muffinssivuoan tai pieniä, silikonisia muffinssivuokia
voisulaa
paahtoleipää
kinkkuleikkeleitä
kananmunia tai viiriäisen munia


1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. 
2. Käsittele paahtoleipä, jotta se on helpompi asetella muffinssivuokaan. 
3. Leikkaa paahtoleivästä kovat reunat pois. 
4. Kuutioi leivän reunapalat kuutioiksi krutonkeja varten ja siirrä syrjään. Ohje krutonkeihin alla. 
5. Kauli leikatut paahtoleivät litteiksi ja sivele ne sen jälkeen voisulalla. 


6. Sipaise voita hieman myös muffinssivuokaan, jottei leipä tartu kiinni. Asettele leipäpalat limittäin muffinssivuokaan. 
7. Nosta leipäkuppiin kinkkuviipale ja riko päälle kananmuna. HUOM! Älä käytä kananmunaa kokonaan, jos sinulla on matala muffinssivuoka. Muutoin kastike ei mahdu enää päälle. Viiriäisen munat ovat sopivan kokoisia näihin aamiaismuffinsseihin. 
8. Nosta 1-2 rkl bechamelkastiketta päälle. 
9. Raasta pinnalle vielä juusto. (Comte, Gruyere)
10. Sivele leivän nurkat vielä voisulalla ja paista Croque Madame-muffinit 180 asteessa 15-20 minuutin ajan. 


Krutongit

Laita paistinpannulle oliiviöljyä tai voita ja hienonnettua valkosipulia. Kuumenna. Lisää leipäkuutiot pannulle. Ripottele päälle kuivattuja yrttejä, mustapippuria ja suolaa. Paista, kunnes väri on kullankeltainen ja leipäpalat alkavat olla rapeita. Ripottele krutonkeja kasviskeittojen tai salaattien päälle. 

2 kommenttia

  1. Teen parhaillaan näitä yllätykseksi miehelle evääksi, käytän pekonia,vie varmaan kielen mennessään :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.