Muhkeat kalapihvit

torstai 25. syyskuuta 2014


Olen syönyt jos jonkinlaisia kalapihvejä, mutta nämä pihvit ovat kyllä yksi suosikeistani. Kuvan kalapihvit ovat sanalla sanoen lohturuokaa ja sopivat erittäin hyvin vaikka sunnuntaipäivän ruoaksi. Pihveissä on sopivassa suhteessa perunaa ja kalaa ja upean rapea kuori.  Käytin itse leivitykseen japanilaistyyppista pankojauhoja. Kalan ja perunat voi kypsentää etukäteen tai tehdä koko taikinan halutessaan valmiiksi edellisenä päivänä.

Tartarkastike

1,25 dl majoneesia (ohje alla)
1 rkl kapriksia hienonnettuna
2 tl raastettua piparjuurta
1 tl Dijon-sinappia
1 salottisipuli hienonnettuna
1 rkl persiljaa hienonnettuna

Sekoita ainekset sekaisin ja siirrä jääkaappiin.

Majoneesi

2 keltuaista
2 rkl viinietikkaa
2 tl sinappia
2-4 valkosipulinkynttä
3-4 dl öljyä
suolaa, pippuria

Sekoita keltuaiset, suola, pippuri, sinappi ja viinietikka kulhossa. Lisää öljy tipottain koko ajan seosta vatkaten. Muutaman ruokalusikallisen jälkeen seos paksuuntuu ja öljyä voi lisätä enemmän kerrallaan.

VINKKI! Voit tehdä majoneesin myös pikaisesti sauvasekoittimella, kurkkaa video.




Kalapihvit 6-8 kpl

450 g turskaa (tai muuta vaaleaa kalaa)
2 laakerinlehteä
1,5 dl maitoa
350 g perunoita kuorittuna
0,5-1 sitruunan raastettu kuori
1-2 rkl persiljaa hienonnettuna
1-2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1 kananmuna
1 dl panko- tai korppujauhoja
kasvisöljyä pihvien paistamiseen
sitruunalohkoja tarjoiluun

Nosta kala paistinpannulle ja kaada maito päälle sekä 1,5 dl vettä. Aseta kansi päälle, kuumenna kiehuvaksi, laske lämpöä ja anna kalan hautua 4 minuuttia. Käännä lämpö pois  ja anna kalan kypsyä kannen alla loppuun 10 minuutin ajan. Nosta kala sen jälkeen lautaselle jäähtymään.

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada perunoista vesi pois ja anna veden hauhtua pois. Painele perunat haarukalla kevyehköksi muusiksi ja lisää sitruunankuori, ruohosipuli, persilja ja 1 rkl tartarkastiketta joukkoon. Mausta vielä suolalla ja pippurilla ja tarkista maku.

Mausta kala suolalla ja pippurilla ja nostele muusin joukkoon varovasti. Seokseen saa jäädä sekä peruna- että kalasattumia, taikinan ei tarvitse olla sileää.

Hajota muna yhdelle lautaselle ja kaada pankojauhot toiselle lautaselle. Muotoile jauhotetuin sormin taikinasta paksuhkot kalapihvit ja kääntele ne munassa ja lopuksi leivitä ne kauttaaltaan pankojauholla. Laita kalapihvit lautaselle ja anna niiden levätä 30 minuutin ajan.

Kuumenna öljy pannulla ja paista kalapihvejä noin 5 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa kalapihvien kanssa tartarkastiketta, sitruunalohkoja ja salaattia. Kuvan pihvit nautimme pikkelöityjen kasvisten kanssa.

2 kommenttia

  1. Söin juuri viime viikolla ravintolassa kalapihviannoksen, ja mietin miksen kotona koskaan tee niitä! Tässäpä nyt toinen inspis kokeilla omassa keittiössä. Herkullisen kuuloinen ohje!

    VastaaPoista
  2. Meillä kalapyöryköitä ja -pihvejä tulee kyllä kokkailtua silloin tällöin, mutta aina sitä yllättyy miten hyviä ne ovatkaan. Nämä pihvit hurmasivat kyllä meidät, joten kokeile ihmeessä!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.