Kirsikkapiirasta ranskalaiseen tyyliin

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Olen ollut aiemmin erittäin innokas leipuri, mutta viime vuosina taikina ei ole maistunut entiseen tahtiin eikä meistä miehen kanssa ole kaksistaan tuhoamaan sokeriherkkuja. Nyt lomalla olenkin ollut innoissani, sillä ravintoloiden ruokalistat pursuavat jos jonkinlaista piirakkaa eikä lainkaan liian makeaa. Jos toiset kuuluvat siihen koulukuntaan, jolle mikään jälkkäri ei voi olla liian makeaa, kuulun itse siihen toiseen äärilaitaan. Monta monituista ja maistuvaa jälkiruokaa on jäänyt syömättä loppuun, koska se on ollut liian makeaa.

Leivoin juhannuksena Kivistössä-blogin ohjeen mukaan kirsikkapiirakan, josta jätin ohjeen persikat kokonaan pois. Piirakan maku oli juuri omaan makuuni, mutta vielä asteen verran parempaa piirakkaa söin tällä viikolla Nizzassa, La Merendassa. Kivistön ja edellä mainitun raflan ero löytyi piirakan koostumuksesta. Omani ja Kivistön reseptin piiras on paksuhko, paistovuoassa tarjoiltu piiras, kun La Merendan piiras oli tehty normaaliin piirakkavuokaan ja kumottu lautaselle. Kivistön ohjeella pääset tähän samaan fiilikseen ja makuelämykseen, ohje löytyy täältä.


Jos suuntaat matkasi Etelä-Ranskaan ja mielit Nizzaan La Merendaan lounaalle, rynni paikalle heti klo 12 tai käväise ovella aiemmin varaamassa pöytä. Laskujeni mukaan istumapaikkoja löytyi 30 henkilölle ja jokainen tuoli on istumisen arvoinen. Nautin itse lounaaksi elämäni parhaita friteerattuja kesäkurpitsankukkia, ratatouillea ja kuvan kirsikkapiirakkaa.

La Merenda, Nizza
4, rue Raoul de Bosio, Nice
pöytävaraukset paikan päällä
varaa käteistä mukaan, luottokortilla maksaminen ei onnistu

Nautin vastaavanlaisesta luumu-mantelipiirakasta La P´tite Cocottessa, mutta piirakka ei yltänyt aivan samalle tasolle. Muuten ruoka oli kylläkin hyvää, mutta tännekin paikkaan vaaditaan pöytävaraus, ellei osu mieletön munkki.

La P´tite Cocotte, Nizza
10 Rue Saint-Augustin

Paikallisia herkkuja löytyy myös viereiseltä kadulta Cours Saleya-torilta, jossa hedelmä- ja kukkakojujen lisäksi kannattaa kiinnittää huomio pissaladiereen sekä soccaan (kikhernejauhoista tehtyyn lettuun, joka kaavitaan pannulta paperilta syötäväksi).


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.