Retiisi-vesimelonisalaatti

tiistai 17. kesäkuuta 2014




Netissä surffaillessa ja ruokakirjoja selaillessa törmää jos jonkinlaisiin ruokaresepteihin ja väistämättä eteen tulee ohjeita, joita ei itse koskaan tulisi kokeilleeksi. Näin oli tämän salaatin laita. Kirjasin salaatin ainekset puhelimen muistiinpanoihin ylös ja eilen sitten testailin. Omituisen hyvää, jossa salvian merkitys nousi arvoon arvaamattomaan. Lisäsinkin sitä annokseen, sillä rakastan salvian makua. Samalla mietiskelin, mitä muuta voisin tarjota salaatin lisänä. Grillattu liha toimii tietystikin, mutta ensi kerralla voisin rakentaa koko menun salvian ympärille. Tätä salaattia, saltimboccaa, friteerattuja salvianlehtiä täytteellä tai ilman jne. Jälleen yksi uusi ja raikas herkku odottamaan seuraavia lämpimiä aurinkopäiviä!


Retiisi-vesimelonisalaatti

vesimelonia ohuina viipaleina
retiisiä tai retikkaa ohuina viipaleina
tuoretta timjamia ja salviaa hienonnettuna

Salaatinkastike
oliiviöljyä
sitruunanmehua
suolaa, mustapippuria
ripaus savupaprikaa
(sokeria)




Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.