Grillattu kasvissalaatti

torstai 12. kesäkuuta 2014





Viime viikon aurinkoisena päivänä pohdiskelin illallista ja halusin selviytyä mökillä olevista aineksista ilman erillistä kauppareissua. Kaapeista ja koreista löytyi muutama kasvis ja mietin josko niistä riittäisi ruokaa meille kahdelle. Samalla muistin Chef Santerin uusimmassa Pallogrillauksen lyhyt oppimäärä-kirjassa olleen jonkin grillatun kasvisreseptin. Idea tähän ruokaan lähti siis sieltä, vaikkakin tuunasin tätä asteen verran ruokaisammaksi juustolla. Salaatti on superia sellaisenaan, mutta aion tarjota tätä vielä kesän aikana grillatun lihan lisukkeenakin. Yksinkertainen salaatti ja lisäke, jonka salaisuus on siinä, että kasvikset marinoidaan vasta grillaamisen jälkeen. Kokeile, rakastut tähän itsekin! 


Grillattu kasvissalaatti

paprikaa
munakoisoa
kesäkurpitsaa
sipulia
fenkolia

Marinadi

2 dl oliiviöljyä
0,5 dl balsamiviinietikkaa
suolaa, mustapippuria
tuoreita yrttejä hienonnettuna (basilikaa, timjamia, ruohosipulia, oreganoa)
*
lopuksi vielä:
fetajuustoa murusteltuna
kapriksia tai oliiveja
ruohosipulin kukkia tai muita syötäviä kukkia (kehäkukka, ruiskaunokki, kurkkuyrtti, orvokki)

  • valmista marinadi sekoittamalla ainekset kulhossa
  • paloittele ja siivuta kasvikset haluamasi kokoisiksi 
  • jos grillaat kesäkurpitsaa tai munakoisoa, ripottele niiden päälle hieman suolaa ennen grillaamista
  • grillaa vihannekset molemmin puolin kauniin värisiksi ja nosta ne suoraan grillistä marinadin joukkoon
  • anna kasvisten jäähtyä ja maustua hetken aikaa
  • nosta kasvikst tarjoiluastiaan ja ripottele päälle vielä fetaa, kapriksia ja syötäviä kukkia



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.